New Original Rhythm Architects (N.O.R.A.) is een indie r&b/ new soul band met een liefde voor dingen net even anders doen. Op 6 oktober brengt de band de tweede single Try uit van hun debuut EP, die ze op 30 november gaat releasen. In aanloop naar de EP-release brengt de band meerdere singles uit. De eerste single You Had Me is al op alle streaming platforms te beluisteren.

Try is de meest intieme en akoestische song van de EP en gaat over de eerste volwassen verliefdheid; heerlijk, kwetsbaar en eng tegelijk. Voor inspiratie is zangeres en frontvrouw Nora Iburg teruggegaan naar dat allesoverweldigende gevoel van verwondering over wat is en kan zijn, op de vage grens van meisje naar vrouw. Try is geschreven en geproduceerd door de vier kernleden van New Original Rhythm Architects: Frank Wolf (gitaar), Thom Goosens (bas), Ferdi Schaap (drums) en Nora Iburg (zang).

Afbeelding
De vier muzikanten – uit Utrecht, Gouda, Rotterdam en Amsterdam – worden geïnspireerd door een breed scala aan muzikale invloeden, en houden ervan de grenzen van genres te verleggen. N.O.R.A.’s muziek is niet makkelijk in een hokje te plaatsen. Met voor de geoefende luisteraar genoeg om zich over te verwonderen en toch een toegankelijk geluid voor velen.

Op 30 november presenteert New Original Rhythm Architect haar debuut-EP met een release concert in De Nijverheid (Utrecht). Naast de vier kernleden worden zij live aangevuld door een toetsenist en drie backingvocalisten om hun in de studio ontstane sound live ten gehore te brengen.

8 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »