‘Love & Light’, de nieuwe single van Indian Askin, is vandaag uitgekomen. Het is een nummer dat gaat over de stad waar je woont, waar je veel van houdt, maar die je na jaren niet meer verrast en begint te vervelen. De track zal verschijnen op het derde album van Indian Askin, getiteld ‘Lonely Citizen‘, dat op 22 september 2023 zal worden uitgebracht.

Nelson ‘Chino’ Ayala heeft de muziek van ‘Love & Light’ geschreven en opgenomen samen met Mathias Janmaat en Jasja Offermans. Nelson zegt dat Janmaat echt de vibe van Indian Askin’s debuutalbum ‘Sea of Ethanol‘ heeft weten te vangen en er een frisse touch aan heeft toegevoegd. Pas veel later kreeg Ayala hulp van Jasper Erkens voor de songteksten en zanglijnen, en deze kwamen die middag meteen tevoorschijn. Nelson zegt over het nummer: “Het gaat over je vervelen met je woonplaats en al die doodlopende nachten in bars die nergens toe leiden. Maar uiteindelijk vind je altijd een nieuwe reden om er weer tegenaan te gaan.”

Naast ‘Love & Light’ zullen ook eerder uitgebrachte singles ‘Possessed en ‘The Deal’ te horen zijn op het nieuwe album ‘Lonely Citizen’, dat in september zal verschijnen. Dit album volgt op de release van het album ‘Sea Of Ethanol’ in 2016 en ‘Another Round’ in 2019.

 

Tracklist ‘Lonely Citizen’

 1. Possessed
 2. Love & Light
 3. Levitate
 4. I Like Boys
 5. The Deal
 6. Houdini
 7. Gloomy
 8. Eleven
 9. Nowhere
 10. You’ve Got Mail
 11. Handsome
 12. Stranger

 

Het debuutalbum van Indian Askin, ‘Sea Of Ethanol’, kwam op nummer 8 binnen in de Nederlandse albumcharts en werd bekroond met een Edison in de categorie Beste Nieuwkomer. Naast de release van het tweede album ‘Another Round’ en succesvolle clubtours, was Indian Askin ook een graag geziene gast op festivals, waaronder Pinkpop, Lowlands, Zwarte Cross en het hoofdpodium van Best Kept Secret. Het nummer ‘I Feel Something’ heeft inmiddels meer dan 1,5 miljoen streams behaald!

15 juli 2023
In dit bericht:
Translate »