Amsterdamse indieband brengt eerste single uit op Excelsior Recordings en speelt zich in de kijker voor de grote festivals.

Wat goed is komt snel. Met nog geen jaar samen op het podium debuteert de band – met een uitnodiging voor Noorderslag en Grasnapolsky op zak – op Excelsior Recordings.

Cloud Cafe schrijft bezielde indierocknummers met folky roots dat doet denken aan het beste werk van bands als Wand, Mazzy Star en Big Thief. Dat bewijst het collectief op de eerste single In Over Your Head, dat vandaag verschijnt. Het nummer opent met de zin “I never meant for this to end”. Deze wordt gevolgd door een golfslag van weloverwogen oproer, waarna het lied zich verder ontvouwt in een getouwtrek rondom de gedachte dat je met wensen en goede bedoelingen alleen niet ver komt.

In Over Your Head is de opmaat naar een EP die in het voorjaar van 2023 uitkomt. Een muzikale microkosmos van alledaagse chaos en melancholie bestaande uit vier liedjes. Deze werden door de band zelf opgenomen in Haarlem, en de uitkomst voelt ongedwongen en gelaagd in al zijn eenvoud. Mijmeringen, bespiegelende teksten, en het weigeren om oneffenheden glad te strijken resulteert bij de wat zonderlinge groep in een ontwapenend geheel.

Cloud Cafe is:

Tara Wilts: vox, gitaar
David Coehoorn: backing vox, leadgitaar
Tom Radsma: basgitaar
Dirck Kroes: drums

Cloud Cafe live aan het werk zien? Dat kan:

Dec 01    Hofman – Utrecht
Jan 07    Paradiso – Amsterdam (support Tim Knol)
Jan 14    Slachthuis – Haarlem
Jan 21    Oosterpoort – Groningen (Noorderslag)
Jan 22    Gigant – Apeldoorn (Afterslag)
Feb 03    Neushoorn – Leeuwarden
Mar 12    Grasnapolsky – Scheemda

25 november 2022
In dit bericht:
Translate »