Illuminine, het muzikale project van de belg Kevin Imbrechts, heeft vandaag zijn vierde album, getiteld ‘#4’, uitgebracht. Dit album volgt op de eerdere release van enkele singles, waaronder ‘Eunoia’s Theme’, ‘Catch The Night In Marble’, en ‘Before Any Sound’.

Met ‘#4’ neemt Illumine acht jaar na zijn debuut helemaal het heft in eigen handen: hij schreef, producete en mixte de plaat in z’n eentje. Enkel voor de zang kreeg hij hulp van Vincent Coomans, Marble Sounds, Hannah Corinne en Shellter.

In totaal vond Imbrechts ondertussen al meer dan 45 miljoen verwante zielen op Spotify. Het leverde hem aandacht op van gerenommeerde internationale media als de BBC, KEXP, The Guardian, en Pitchfork. Tv- en radiomakers van over de hele wereld gebruiken zijn muziek vaak om momenten van reflectie kracht bij te zetten. De afgelopen jaren componeerde Kevin lmbrechts de muziek voor onder meer de Belgische docufilm van Eric Goens en Diederd Esseldeurs, ‘De Stig’ (2020), de Britse ITV- reeks ‘Against The Odds’ (2022) en het Xbox-game ‘Somerville’ (2022).

21 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »