Op 3 november 2023 brengt het Los Angeles-duo ill peach hun debuut full-length uit, THIS IS NOT AN EXIT via Hardly Art. Het zaad van deze zieke perzik werd voor het eerst geplant in de opnamestudio’s van New York City, waar Pat Morrissey en Jess Corazza samenwerkten als professionele songwriters, samen met artiesten als SZA, Weezer, Pharrell, Saint JHn, Icona Pop en aespa. Het duo had een uitlaatklep nodig voor hun meer linkse, persoonlijke composities en ill peach was geboren.

THIS IS NOT AN EXIT is een verzameling anthemische nummers opgebouwd uit felle pop en gruizige experimentele elementen, onderbroken door hooky refreinen die uitnodigen om meegeschreeuwd te worden in de veiligheid van je slaapkamer of met een stel vrienden tijdens een van de intense liveshows van Ill Peach. Na de eerder uitgebrachte singles “HEAVYWEIGHT“, “HEAD FULL OF HOLES” en “BLAH BLAH BLAH” komt het euforische nieuwe nummer “BLOOM“.

ill peach zegt over dit nieuwe nummer: “BLOOM is misschien wel ons enige liefdeslied. Een bitterzoete. Het gaat over het testen van de grenzen van een langeafstandsrelatie. Hoe kun je van iemand houden en bij iemand zijn als je ze niet kunt zien? In “De stroom van alles wat er de afgelopen jaren is gebeurd, we zagen vrienden en langdurige relaties als ’n rimpeleffect uiteenvallen. Maar ook verrassend genoeg vonden degenen die het het moeilijkst om ons heen hadden liefde in de as, een begin tot een einde. Liefde kan en zal alles navigeren als je het gelooft. Dus Bloom is ons volkslied om te vechten voor liefde.

ill peach zal dit najaar komen spelen op het London Calling Festival in Paradiso, op 27 oktober en op Pitchfork Festival London op 10 november in de Village Underground—extra shows worden binnenkort aangekondigd.

13 augustus 2023
In dit bericht:
Translate »