De Ierse zangeres Sinéad O’Connor is vandaag op 56-jarige leeftijd overleden.

 

De Ierse omroep RTE maakte namens haar familie dit nieuws bekend. “Met groot verdriet maken we het overlijden van onze geliefde Sinéad bekend. Haar familie en vrienden zijn er kapot van en vragen om privacy in deze moeilijke tijd.”

De zangeres kende in 1990 haar grootste succes. Het door Prince geschreven nummer ‘Nothing Compares 2 U’ bereikte in de versie van Sinéad de nummer 1-positie in vele hitlijsten. In Nederland was dat acht weken het geval en dit nummer zou ook haar grootste hit zijn.

Ze begon haar muzikale carrière in 1986 om één jaar later haar debuutalbum The Lion And The Cobra uit te brengen. Voor dat album zou ze genomineerd worden voor de bekende Grammy Award en het van dat album afkomstige ‘Troy’ zou haar eerste hit zijn. In totaal bracht Sinéad tien albums uit maar het succes van ‘Nothing Compares 2 U’ zou nooit meer geëvenaard worden. De zangeres, die leed aan een bipolaire stoornis, kende mentale problemen en is daar ook altijd openhartig over geweest. Sinéad O’Connor is 56 jaar geworden.

 

 

26 juli 2023
In dit bericht:
Translate »