Hooverphonic brengt hun gloednieuwe album ‘Fake Is The New Dope’ uit

 

Hooverphonic lanceert vandaag hun gloednieuwe album ‘Fake Is The New Dope’. Met het gelijknamige nummer opent Geike Arnaert de nieuwe plaat van Hooverphonic. De band stuurt op zijn veertiende album het schip in de richting van een onbekend universum. Deze keer geen bekende droomwereld of de sfeer van een film noir, maar eerder reflecterend, eclectisch en nooit saai!

 

Alex Callier: “In de kern gaat het over de kracht die nodig is om uit een depressie te geraken. Op zich geen licht onderwerp, maar eigenlijk klinkt het album hoopvol en energiek.

Ik was niet van plan om een beschouwende plaat te maken, maar bepaalde thema’s slopen onherroepelijk mijn nummers binnen. Zo beschrijft het titelnummer en opener Fake Is The New Dope hoe we met zijn allen op een bepaalde manier fake omarmen en tegelijkertijd vrezen. Dit aantrekken en afstoten is heel sterk aanwezig doorheen de plaat. Zo was het een artistiek keuze om op dit album de strijkers te programmeren. Het is een soort hybride klank tussen echt en fake geworden, tussen warm en koud, die vooral veel ruimte laat voor de stem van Geike. De muziek is geïnspireerd op de elektronische muziek van de jaren 90. Op een eigentijdse manier herontdekken we zo onze eigen muzikale roots. “

 

TRACKLIST:

 1. Fake Is The New Dope
 2. Don’t Think
 3. The Best Day Of Our Life
 4. And Then I Found You
 5. The Night Is Long
 6. Two Wrongs Right
 7. A Guiding Star At Night
 8. Somebody
 9. Por Favor
 10. Heatwave
 11. I’m Not The Girl To Kill
 12. The United States Of Amnesia
29 maart 2024
In dit bericht:
Translate »