‘Honesty Of The Hopeful’ is het tweede album van de Dieter van der Westen Band en verschijnt op 14 oktober. Het folk-/americanagezelschap rondom Dieter van der Westen heeft daarmee de opvolger van debuutplaat ‘Me And You’ (2018) gereed. In de aanloop naar de release zijn inmiddels drie singles digitaal verschenen. ‘Honesty Of The Hopeful’ wordt op zondag 16 oktober officieel gepresenteerd in Paradiso in Amsterdam.

“’Honesty Of The Hopeful’ is een ode aan iedereen die er op een eerlijke manier het beste van maakt, vooruit kijkt en de moed niet opgeeft”, vertelt Van der Westen. De melodieën zijn pakkend en ondersteunend aan de songthema’s; soms energiek en enthousiast, soms droevig en meeslepend. Groovende Amerikaanse uptempo folkritmes worden afgewisseld door trage Tom Waits-achtige ballads en folk-/soulsongs. “Alles aan elkaar gevlochten met authenticiteit, eerlijkheid en de hoop dat het allemaal weer de goede kant op gaat met de wereld”, besluit Van der Westen.

In de Dieter van der Westen Band wordt de liefde voor americana en folk gecombineerd met het ritme en de energie van wereldmuziek. Daarnaast wordt de bandsound verrijkt door de rijke ervaring in deze genres en eigenzinnige karakters van de verschillende bandleden, waaronder Dieters broer Eric van der Westen. Na het verschijnen van de ‘Me and You’ in 2018 heeft de band zich ontwikkeld en is op muzikaal en persoonlijk vlak hechter geworden. Toen er vanwege de coronacrisis niet live gespeeld kon worden, gebruikten de broers Van der Westen de tijd om nieuwe nummers te schrijven voor hun akoestisch duo-album ‘The Sun Will Rise Again’ (2021), maar ook om nieuwe tracks voor de band te arrangeren en te zoeken naar de juiste sounds bij de verschillende nummers.

Het resultaat is vanaf 14 oktober te beluisteren via cd en streaming en in een live uitvoering met volledige band op zondag 16 oktober in Paradiso in Amsterdam.

9 augustus 2022
In dit bericht: