Op 28 juni brengt Loma (Emily Cross, Dan Duszynski, Jonathan Meiburg) How Will I Live Without A Body?, hun derde album, uit. De elf nummers tellende inspanning bevat de hoogtepunten ‘Pink Sky’, ‘Affinity’ en de ontroerende eerste single en bijbehorende officiële video voor ‘How It Starts’, geregisseerd door en met in de hoofdrol Loma’s Emily Cross.

Hoe zal ik leven zonder lichaam? werd geproduceerd en opgenomen door Loma in Engeland, Texas en Duitsland, gemixt door Dan Duszynski en gemasterd door Steve Fallone bij Sterling Sound in New York. Alle nummers zijn gecomponeerd door de groep – met een paar duwtjes van een unieke AI (zie hieronder).

Hoe zal ik leven zonder lichaam? is een prachtig, uniek en vreemd genoeg geruststellend album over partnerschap, verlies, regeneratie en vechten tegen het gevoel dat we er allemaal alleen voor staan. Veel van de nummers hebben een gevoel van rusteloze beweging; Gezichtsloze personages drijven door vergaderingen en scheidingen, raken in elkaar verstrikt en glippen weg.

De kern van Loma’s geluid blijft intact: aards, organisch en diep menselijk, verankerd door Cross’s koele, heldere stem.

Loma’s vorige album, Don’t Shy Away, werd aangemoedigd door Brian Eno. Deze keer werden ze geïnspireerd door een andere held, Laurie Anderson, die de kans bood om te werken met een AI die op haar werk was getraind. Meiburg stuurde twee foto’s; De AI van Anderson reageerde met twee beklijvende gedichten. “We gebruikten fragmenten van deze gedichten in ‘How It Starts’ en ‘Affinity'”, zegt hij. “En toen merkte Dan op dat een van AI-Laurie’s regels, ‘How will I live without a body?’ een perfecte naam zou zijn voor het album, omdat we elkaar bijna uit het oog waren verloren tijdens het opnameproces.” [Zie langere bio hieronder].

Wat betreft hoe zal ik leven zonder lichaam?’ Op de cover art liet Lisa Cline zich inspireren door de geschiedenis van ‘ moerasmensen’, menselijke kadavers die van nature gemummificeerd zijn in veenmoerassen. (Van Wikipedia: “Deze “lichamen” zijn zowel geografisch als chronologisch wijdverbreid, en zijn gedateerd tussen 8000 vGT en de Tweede Wereldoorlog.”).

Hoe zal ik leven zonder lichaam? is wereldwijd beschikbaar voor pre-order op CD/LP/digitaal bij Sub Pop.

 

25 april 2024
In dit bericht:
Translate »