De legendarische Amerikaanse rockband The Smashing Pumpkins heeft vandaag het laatste deel van hun rockopera ATUM uitgebracht. ATUM is in de afgelopen vier jaar door frontman Billy Corgan geschreven en opgenomen.

Het was een fenomenale aanloop naar het inmiddels twaalfde studioalbum van de Pumpkins. Zo werd er iedere week een nummer van de langspeelplaat bekend gemaakt door middel van de podcast van frontman Billy Corgan en William Patrick, genaamd Thirty Three. Om de elf weken werd er een bedrijf met elf nummers op de streamingsdiensten gedeeld. Nu het laatste deel vandaag het licht ziet, is ATUM compleet met in totaal drieëndertig liedjes.

The Smashing Pumpkins werd eind jaren 80 opgericht in Chicago. Met hun mix van rock, pop, shoegaze, psychedelica en elektronica vielen zij enorm op. Het bewijs zit hem in de successen van de band. Wereldwijd hebben ze namelijk meer dan 30 miljoen albums verkocht, meerdere Grammy Awards, MTV VMA’s en een American Music Award in de wacht gesleept en scoorden ze meervoudig platina, diamant en goud met hun catalogus aan albums.

5 mei 2023
In dit bericht:
Translate »