Persbericht, vrijdag 1 april 2022

‘While I Was Sleeping’ is de titel van het nieuwe album van Lukas Batteau. De Utrechtse singer-songwriter nodigt de luisteraar uit met hem mee te gaan op een muzikale roadtrip vol dromerige nostalgie. De basis van het album wordt gevormd door het gevoel dat de vele lockdowns Lukas gaven. Van verlatenheid en vervreemding tot hoopvol uitkijken naar betere tijden.

Elk nummer vindt zijn oorsprong in dromen die ontstonden tijdens het begin van de coronacrisis in 2020, waarbij Lukas steeds meer vervreemd raakte van wat er om hem heen gebeurde. Hij licht toe: “Het nieuws was groot en heftig, maar toch voelde ik een afstand, omdat ik er maar weinig mensen echt over sprak. Zo kwam ik voor mijn gevoel in een toestand terecht wat ik herken van dromen – je maakt iets groots en heftigs mee, maar je kan het allemaal niet zo plaatsen. Je maakt het allemaal maar wazig mee. Ik besloot om dromen bij te houden, en een aantal daarvan zijn nummers geworden.”

De tracks voor het nieuwe album zijn eind 2020 opgenomen in Düsseldorf, in de studio van goede vriend en producer Steve Savage. Een groot deel van het album is ‘ouderwets’ met vintage analoge gear en synthesizers in een studio opgenomen, wat het een klassieke, warme, seventies sound geeft. Omdat hij vaak op en neer moest, had Lukas elke weer het gedoe van inreisformulieren, PCR testen, en de spanning bij de grensovergang of hij niet werd aangehouden. Lukas: “Alsof ik in het verzet zat. Die spanning, gecombineerd met de dromerigheid, is terug te horen op het album.”

Lukas Batteau groeide op in Zuid-Korea, Nederland en Amerika, en vond op zijn vijftiende vastigheid in zijn gitaar en zijn stem. Hij werd door 3VOOR12 al eens de nieuwe Ben Howard genoemd, maar sommigen horen ook een Eddie Vedder van Into The Wild. De single ‘Telescope’ van het album ‘Slow Traveler’ uit 2018 werd meer dan 6 miljoen keer gestreamd. Hij speelde op bekende podia in binnen- en buitenland en stond in het voorprogramma van internationale artiesten als Tracy Bonham, Gomez en Megafaun, maar ook Nederlandse artiesten als Wouter Hamel en Miss Montreal.

1 april 2022
In dit bericht:
Translate »