Op vrijdag 12 januari betrad Herman van Veen voor de 600ste keer het podium van Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Een unieke mijlpaal; in de 135-jarige geschiedenis van dit theater heeft geen enkele artiest zo vaak op het legendarische Amsterdamse podium gestaan.
Herman speelde met zijn ensemble ‘De Voorstelling’, het programma dat hij dit seizoen tot eind juni in de Nederlandse theaters speelt. In een uitverkocht Carré zaten deze avond ook zijn dierbaren, waaronder familie, collega’s en personen uit de historie van Harlekijn.
Aan het eind van de show ontving Herman uit handen van Madeleine van der Zwaan, directeur van Koninklijk Theater Carré, de traditionele bos met rode ballonnen, dit keer een indrukwekkende 600 stuks!

 
fotocredit: Meisje met de camera

 

Van Veen maakte zijn solodebuut in Carré 52 jaar geleden, in 1971 met de voorstelling ‘Harlekijn’ Hierin toonde hij zijn typerende mix van muziek, poëzie, kleinkunst, dans en visuele elementen. Hierna volgden nog tientallen programma’s, waaronder ‘De zaal is er’ (1986), ‘Alles in de wind’ (1996) ‘Nederlanders in Carré’ (2008) en ‘Kersvers’ (2014).

 

De groep artiesten die de afgelopen eeuw honderden keren op het toneel van Carré stond is beperkt. Onder Hermans en Van Veen staan in het klassement onder anderen Freek de Jonge, Paul van Vliet, Youp van ’t Hek en Jochem Myjer. Het is Carré-traditie om een honderdtal voorstellingen met de welbekende rode ballon te vieren. Vanaf 12 januari 2024 is Van Veen officieel koploper met 600 voorstellingen in Carré.

 

De mijlpalen van Herman van Veen in Carré op een rij:
* Herman van Veen ‘500 x Carré’- 25 november 2014
* Herman van Veen ‘50 jaar in Carré’ – 1971 – 2021
* ‘De lat van Carré’ – Herman van Veen 561 x – 29 juli 2021

* Herman van Veen ‘600 x in Carré’ – 12 januari 2024

 

OVER ‘DE VOORSTELLING’

“Van Veen lijkt onsterfelijk.” – **** AD

“Betoverend. Als hij op zijn rode sokken danst en speelt, zie je geen bijna-tachtiger, maar een kind.’ **** NRC

“…..een hilarische, ontroerende en gedenkwaardige avond. Zijn show is een veelzijdige combinatie van klassiek variété, nieuwe liedjes met hedendaagse thema’s en fantastische muziek.” – Theaterkrant

 

SPECIALE CARRÉ EDITIE VERZAMELALBUM ‘IN VOGELVLUCHT 3’
Ter ere van de 600ste voorstelling verscheen Van Veens nieuwe verzamelalbum In Vogelvlucht 3 in een exclusieve Carré editie op transparant geel vinyl. Deze versie werd  geperst in een gelimiteerde oplage van 600 stuks en is alleen via Carré te verkrijgen.

 

OVER HERMAN VAN VEEN
Herman van Veen (1945) groeide op in Utrecht, waar hij ook het conservatorium bezocht. In 1965 maakte hij zijn theaterdebuut met het soloprogramma ‘Harlekijn’ (Niemands knecht, niemands baas). Sindsdien reist hij met zijn voorstellingen de wereld rond. Van zijn hand verschenen zo’n honderdtachtig cd’s, evenveel boeken, twee dozijn toneelstukken en een boel schilderijen. Voor zowel zijn artistiek als humanitair werk kreeg hij vaak bloemen. Zo is hij onder andere drager van het Verdienstkreuz am Band des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Herman heeft een Eredoctoraat aan de Vrije Universiteit Brussel. Van de Club van Budapest ontving hij de Planetary Consciousness Award en in Frankrijk Le Grand Prix de l’Académie Charles Cros de Littérature Musicale. In juni 2021 kreeg hij in Duitsland de Joachim Ringelnatz Literatur Preis. Herman is vader van vier kinderen, grootvader van drie kleinkinderen en stiefvader van de weeseend Alfred Jodocus Kwak en Anne de Poes.

 

OVER KONINKLIJK THEATER CARRÉ 
Koninklijk Theater Carré dankt zijn faam aan de programmering van nationale, internationale en veelal exclusieve theaterproducties van wereldniveau. Alle denkbare theatergenres, van circus tot cabaret en van popconcert tot opera, bieden bezoekers ieder jaar opnieuw een ruime keuze. Al 135 jaar lang vinden jaarlijks 400.000 bezoekers hun weg naar het beroemdste en mooiste theater van Nederland in hartje Amsterdam.

13 januari 2024
In dit bericht:
Translate »