Het bruist dit najaar weer van activiteit rond de veelzijdige zanger, componist, schrijver en kunstenaar Herman van Veen. Op vrijdag 27 oktober verschijnt zijn nieuwe verzamelalbum In Vogelvlucht 3. Het bevat een selectie van 17 liedjes die onder andere afkomstig zijn van de albums Vallen of Springen (2017), het ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag opgenomen Een Keuze – Live Thuis (2020) en het boek-cd project Dat kun je wel zien dat is hij (2021). De titel van het treffende liedje Cirkels, te vinden op Een Keuze – Live Thuis, wordt weerspiegeld in het sfeervolle artwork van het verzamelalbum.

De voor In Vogelvlucht 3 uitgekozen liedjes als Mazzel, Bankstel, Alles doet er toe, Als jij het zegt, Mijn vriend en ik en Cirkels laten andermaal horen dat Herman van Veen als zanger en woordkunstenaar een unieke plaats in de Nederlandse muziekcultuur inneemt. Of het nu gaat om zijn bespiegelingen of de ironische verwondering waarmee hij het hedendaagse leven beschouwt, hij weet er altijd weer zijn eigen verrassende woorden voor te vinden.

De compilatie In Vogelvlucht 3 verschijnt in verschillende versies: onder andere als enkele lp en cd. De bloemlezing wordt gepresenteerd in Carré vanaf 25 oktober gedurende zijn concertreeks Herman van Veen De Voorstelling. Ter gelegenheid daarvan verschijnt In Vogelvlucht 3 ook in een gelimiteerde oplage van 600 exemplaren op transparant geel vinyl. Dat aantal verwijst naar de 600ste keer dat Herman van Veen op het podium van Carré zal staan, meer dan een halve eeuw na zijn debuut in dit prestigieuze Amsterdamse theater.

In Vogelvlucht 3 is daarmee de opvolger van de eerder verschenen verzamelalbums In Vogelvlucht – 20 Jaar Zijn mooiste liedjes (1987) en In Vogelvlucht 2 – Zijn mooiste liedjes (1991), dit tweede compilatiealbum is bovendien nooit eerder op vinyl verschenen. Het waren beiden uiterst succesvolle overzichten. De eerste wist zich meer dan een jaar in de Nederlandse albumlijst te handhaven, de tweede zelfs drie jaar. De drie In Vogelvlucht compilaties worden dan ook gecombineerd als een 3CD boxset uitgebracht, terwijl de eerste twee delen ook los als twee dubbel-lp’s uitkomen.

Op 25 oktober verschijnt eveneens Herman van Veens nieuwste boek bij Alfabet Uitgevers: Seizoenen, waarmee hij op zijn geheel eigen wijze een ode brengt aan het leven en de tijd.

Herman van Veen staat vanaf 6 september t/m eind juni 2024 in de Nederlandse theaters met Een Voorstelling. En van 25 oktober t/m 3 december 2023 en van 12 t/m 21 januari 2024 staat Herman in Carré met De Voorstelling waar hij op 12 januari voor de 600ste keer speelt.

26 augustus 2023
In dit bericht:
Translate »