Hellmond Open Air, hell jawellllll! Loud Noise en de Cacaofabriek slaan de handen ineen voor een nieuw open air festival in Helmond. En wat voor een! In een tijd waarin de deathcore slams en oorlogsmachines van onder andere Zweedse metal makelij je om de oren vliegen, vonden wij het een goed idee om terug in de tijd te gaan en te gaan feesten alsof het weer – pak ‘m beet –  1993 is. En daarvoor hebben we een aantal zeer fijne bands bereid gevonden om dat samen met ons te gaan doen.
Life Of Agony raast sinds het debuut “River Runs Red” nog steeds lekker door en slaat komende zomer daarbij Helmond niet over. Dat wordt weer heerlijk bangen en springen op hits als “This Time”, “Lost at 22” en “Weeds”.

Metal Church draait al sinds de jaren ‘80 mee en was zelfs ooit headliner op Dynamo Open Air. Heavy met af en toe wat speed metal en vooral veel melodie maken van Metal Church een unieke band. Zo’n 40 jaar na het legendarische “Metal Church” debuutalbum, zitten hits als “Ton Of Bricks”, “Gods Of Wrath”, “Beyond The Black” en “Badlands” in het collectieve metal geheugen gegrift.

Een feest der herkenning gaat het zeker ook worden bij Dog Eat Dog. Zij zullen een “All Boro Kings”- set ten gehore brengen, met alle hits die jij kent en ook graag wil horen. If These Are Good Times? Nou, dat weten wij wel zeker!

Gary Meskil zou je kunnen kennen van de Crumbsuckers maar bij het grote publiek is de sympathieke Amerikaan sinds begin jaren ‘90 vooral bekend met zijn band Pro-Pain. Metal met hardcore randje? Of hardcore met een metal randje? Het zal er maar net aan liggen wie je het vraagt. Waar iedereen het over eens is, is dat met “Foul Taste Of Freedom” een dikke basis werd gelegd voor het daaropvolgende succes. “There was death on the dancefloor, from the heavy connection of the Pro Pain sound”. We gaan het zien!

Do you hate hardrock? Guess you’ve never seen… Vengeance! Er was een tijd dat je bij iedere hardrock/metal show wel minstens één shirt zag met die opdruk. En het is ook onmogelijk om de aanstekelijke hardrock van Vengeance te haten. Ze bestaan inmiddels alweer 40 jaar maar Leon Goewie en kornuiten maken er nog steeds een feest van!

En dat is nog niet alles, er zullen nog drie bands worden aangekondigd. Maar je hoeft niet tot die tijd te wachten met het kopen van een ticket. Sterker nog, we geven zelfs 10% korting tot en met 31 december 2023 op een ticket met de code HELLMONDSEKERST10

TICKETS
De oplettende kijker had natuurlijk ook gezien dat wij de dag hierna, 14 juli, een Pirate Metal Party organiseren, speciaal voor iedereen die dan nog niet genoeg gefeest heeft!  Alestorm komt langs met nog 5 nader aan te kondigen bands.

16 december 2023
In dit bericht:
Translate »