Groningen, donderdag 6 oktober 2022

Het was een uitverkochte kleine zaal in de Oosterpoort te Groningen. Al waren de shows in de kerken van Nijmegen, Amsterdam en voor vandaag Rotterdam ook vol. De setting van deze tour van Heather Nova was ook klein omdat ze dit keer alleen op het podium stond. Hierover verteld ze  in het afgenomen interview dat hier te lezen is.

De zangeres Heather Firth komt van Bermuda en had haar neef Jonathan Frith meegenomen als support act. Zijn performance kwam wat onzeker over, al waren zijn songs prima als opwarmer voor de hoofdact. Tijdens de show van Nova komt deze man terug voor een mondharmonica ondersteuning.

Deze show is een uitgestelde show en in het kader van de kerken, toverde ze dit keer het theater om als “kerk met comfortabele zitplekken.” Hiermee geeft Nova al aan dat ze gedurende de tijd zelfverzekerder is geworden. Met band had ze weinig contact met het publiek en nu nodigt ze zelfs het publiek uit om mee te zingen. De fan Kim schoof aan voor het ‘London Rain (Nothing Heals Me Like You Do)’ en deed dit voortreffelijk.

De setlijst van de avond week af van de vorige shows, omdat er toch mensen zijn die meerdere shows bezoeken, maar ook omdat de sfeer het toeliet. Na de openingssongs ‘Ride’ en ‘Sea Glass’ was het tijd om de mensen te laten weten dat we door de digitalisering verwijderd zijn van de historische wildernis met het ‘Rewild Me’. Tijdens de periode dat ze zou starten met deze akoestische shows en nu valt de bekende covid-19 periode. Deze tijd werd ingevuld door het maken van een album vol covers.

Van dit album speelt ze het openingsnummer ‘Waiting For A Girl Like You’ van Foreigner. Het bekende nummer krijgt een intieme lading wanneer ze achter de piano zit. Later in de set  horen we het bekende disco nummer ‘Staying Alive’ van de Bee Gees was weer een hele andere drive kent. Naast dat ze haar zoon in het zonnetje zet met ‘Motherland’ weet ze als toegift het publiek te vragen wat men wil horen. Het ‘Like A Hurricane’ van Neil Young van het nieuwe album weet ze spontaan te brengen en af te sluiten met ‘Doubled Up’. Het was een andere sound, andere sfeer en een intiem warm concert.

7 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »