Vandaag brengt Guusje via Echo Records (het label van de Belgische band Bazart) zijn nieuwe single ‘Dopamine’ uit. Met dit nummer probeert Guusje op een geheel eigen manier de luisteraar aan het denken te zetten over het effect van algoritmes en technologie op ons welzijn. ‘Dopamine’ is nu te beluisteren op alle streamingdiensten: https://found.ee/Dopamine

Guusje over de single: “Het nummer ‘Dopamine’ is een zelfreflectie van vastzitten in een dopamine ‘’trap’’ van gamen, algoritmes, Youtube, Instagram, Tiktok, (overmatig) eten, blowen, etc. Ik kan makkelijk een hele dag spenderen waarin ik heen en weer ga van scherm naar scherm, van app naar app, en me aan het einde van de dag leeg en depressief voelen. Tech bedrijven proberen zo veel mogelijk tijd en aandacht van ons te krijgen (d.m.v. advertisements, likes, online groei, etc) in ruil voor lege dopamine shots. Ik ben het perfecte slachtoffer voor deze genadeloze algoritmes.”

Het nummer is geproduceerd door Mathias Janmaat (o.a. bekend van Sevdaliza) en geschreven met Jan Schröder. Ook Kevin Bhatti (Tev Woods) heeft een aandeel gehad in de productie.

Guusje is het pseudoniem van de singer-songwriter Guus Mulder. De geboren Groninger bracht in 2022 zijn debuutalbum ‘Liedjes over Meisjes’ uit. Nu is hij bezig met het uitbrengen van nieuwe muziek. ‘Dopamine’ is de opvolger van ‘Blijf Nog Even Hier’, zijn samenwerking met de Belgische band Bazart. Dit nummer behaalde meteen de top 10 in de Belgische Ultratop-charts! Guusje heeft opgetreden als supportact voor o.a. Racoon en Roxeanne Hazes, en deze zomer stond hij samen met Bazart op de mainstages van Pukkelpop, Suikerrock en Dranouter. Eind 2023 zal hij met een eigen show in het Sportpaleis staan, als special guest bij Bazart. Hij heeft ook nummers geschreven voor o.a. Maan, Emma Heesters, Roxeanne Hazes, en ’s werelds grootste dj’s, zoals ‘On & On’ van Alok & Dynoro en ‘Waar Ga Je Heen’ van Emma Heesters (meer dan 300 miljoen streams).

20 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »