De  Britse singer-songwriter Gregory Page komt uit een muzikale familie. Zijn vader was een Armeense muzikant die met zijn Franse band door de wereld trok, werd verliefd op een Ierse vrouw die saxofoon speelt en met band als support act voor The Beatles stond.

“Ha ha ik zie nu pas dat ik een Armeens Wikipedia heb haha dat is grappig. Ik begrijp het wel maar wist niet dat het bestond!
De familie verhuisd naar USA en de  US klanken werden vermengd met Iers en Armeense met Frans tintje. Deze diversiteit weet Page al jaren tot een geheel te brengen. Het gevolg is mooie luisterliedjes en verhalen wat een singer-songwriter wil vertellen.

“Het is een mooi land en ik kom er met regelmaat en komende maand zal ik daar weer gaan toeren. Ik kijk er naar uit!”
Met een sound uit de jaren 80 en het album als Modern Man te presenteren geeft de humor van Page in een notendop weer.

“Het nieuwe album Modern Man kent natuurlijk veel humor en nu de wereld snel veranderd is het altijd goed om wat humor hier in te brengen. Hahaha. Je moet zo nu en dan de humor van het leven even oppakken he? Je kunt al huilen en boos worden over wat er om je heen gebeurd. Maar uiteindelijk is het fijn om te lachen.”
“Vanochtend deed ik een ommetje en dacht nog even na over de tijd dat drummachines werden geïntroduceerd. Ik zat er nog even over nagedacht, en dacht toen dat drummers zouden worden ingehaald door computers. In  een gesprek met een vriend zie hij ‘dat doen ze nooit met songwriters.’  Tja, ik zei toen …. Nog niet! Maar kijk nu ! Het is nu al gebeurd en we zijn nog niet eens bij het einde. Het is wel interessant maar ook bedreigend.”

“Dat het schrijven nog steeds met je hart  moet gebeuren is waar. Dat is ook wat ik bedoel. Het is de emotie die je de songs brengt, krijg je niet uit je een computer, denk ik.”

the Omnichord

“Het album heb ik opgenomen met een Omnichord uit de jaren 90. Het instrument is een bijzonder instrument en werd ook gebruikt door David Bowie en Daniel Lanois. Het instrument is bijzonder en tijdens de pandemie was alles afgelast en ben ik begonnen met het ontdekken van het instrument. We hebben de songs opgenomen zoals je de Omnichord niet eerder hebt gehoord. Het heeft veel mogelijkheden die ik heb gebruikt in ‘The World’s Gone Mad’, ‘Modern Man’ en ‘F The Future’.
Het is soms wat op de achtergrond gebruikt maar het heeft veel invloed op de songs.”

“Ja, ik speel het nu ook live! Het is fascinerend en ik geniet van de mogelijkheid dat ik het inmiddels goed kan spelen en beheers het instrument. Ja dat duurde even en weet je, deze maand komt Suzuki met een nieuwe versie van de Omnichord! Dat is toch fantastisch? “
Ze hebben we zelfs op de frontpage van de site gezet als een on officiële posterboard. Ik krijg er niets voor betaald ofzo hoor en heb ook niets ontvangen maar het is de attentie dat voor het instrument is.”
“Ja, het zou mooi zijn dat we een tour met Suzuki kunnen doen hahaha! Het is als het ware een science-fiction ervaring en heb nu ook weer de liefde voor de gitaar gevonden!. Op het podium doe ik een aantal songs van dit album en daaromheen speel ik de oude songs. Dus het is niet een nieuw project of wijze van sound.”
“Fall into You heb ik het langst aan gewerkt en het nummer ligt dicht bij mij zoals ik ben. Het  is dan ook een van mijn favoriete songs moet ik zeggen. Het was het idee om een album te maken met dit soort songs en heb dit ook op de gitaar gespeeld. Dat maakt het nog steeds een mooi liedje.”
“In het proces van de pandemie om songs te maken speelt de emotie van die periode ook mee. Het maakt dat een vrolijk popsong een ander bericht meegegeven wordt. Het ligt altijd dicht bij elkaar. Humor ligt dicht bij wat je eigenlijk wil zeggen. Zeker wanneer de omstandigheden moeilijk zijn  dan is humor wel een manier om verdriet te vergeten.”
Hahaha. Ja, we hebben het album op 8 track! En ja euh hebben  jullie daar in Europa wel echt een 8 track?? Een deel van mijn show gaat over de serieus de muziek is en een verhaal meteen 8 track maar dat heeft daar helemaal geen zin?? Haha. Eerlijk gezegd hebben we nog nagedacht of we dit gaan doen met de 8 track. De albums en cd’s gaan goed en dit is een mooi geintje.”

Jason Mraz

“Afgelopen maand heb ik nog met Jason gespeeld voor 10.000 man. Ja, en wat leuk is om te vertellen is dat hij een synth collector is. Hij heeft veel synthesizers met allerlei sounds. Voor dit album vonden we het mooi om allerlei sounds uit te proberen en in de songs te verwerken. We hebben de gitaren weggelegd en die dingen in geplugd en aan de slag gegaan. We hebben zoveel opgenomen dat is echt te gek. Juist het creatieve deel om een song te ontwikkelen is voor mij het maken van muziek. Wat de mensen daarna ervan zeggen, daar heb ik geen controle over. Er zijn nog zoveel opnamen die we niet gebruikt hebben en wellicht niet zullen gebruiken maar het gaat om het proces om iets te maken.”

Live

“Toen we de akoestische gitaar, op een punt dacht ik wat ga ik nu voor songs maken. Het was alsof het stokte in het creatieve proces. Nu met de break van de gitaar kan ik het weer oppakken. Dat is wel weer fijn.”
“Jason ken ik al 20 jaar en ik speelde op zijn eerste album en parallel gaan onze wegen. We houden van dezelfde muziek en hebben dezelfde elpees in de kast van Nick Drake en George Harrison!”
“Ja ik ga met Jewel spelen, al hebben we elkaar al jaren niet meer gesproken, maar het is zeker leuk om haar weer te zien. Het zal een andere sfeer zijn dan bij Jason en ik weet niet goed wat ik kan verwachten.”

“Komende tijd gaan we inderdaad weer op tournee, maar mijn manier van songwriting is dat ik er voor moet zitten. Ik zal altijd een excuus vinden om het niet te doen. In mijn inspiratie moet ik altijd een dag hebben dat er echt niets te doen is en dan kan ik ervoor zitten. Dus on the road ga ik vooral kijken waar ik kan  spelen en nu in oktober  is het alleen even in Nederland en kom volgend jaar terug!”

zaterdag 30 sept Haarlem Vinyl Festival te Haarlem
woensdag 4 okt  Tolhuis te  Amsterdam ( Album Launch)
vrijdag 6 okt De Drom te Enkhuizen
zaterdag 7 okt ’t Schouw/De Ster te Lage Mierde
zondag 8 okt Heyhoef- Backstage te Tilburg
maandag 9 okt Theater Concordia te Enschede
donderdag 12 okt Griffioen te Amsterdam
zondag 15 okt Ludens te Voorburg
dinsdag 17 okt Qbus te Leiden
zaterdag 21 okt Theaterkerk te Wadway
zondag 22 okt Lux te Nijmegen
woensdag 25 okt Theater te Buisichem
donderdag 26  de Heuvel te Alphen (NB)
vrijdag 27 okt  De Weijer te Boxmeer
Zaterdag 28 okt Gasthuiskerk te Doesburg
Zondag 29 okt De Kampanje te Den Helder

 

26 september 2023
In dit bericht:
Translate »