Gregory Page Live @ Enschede
datum 9 oktober

 

De singer-songwriter Gregory Page heeft zijn nieuwe album Modern Man uit en is in Nederland op tournee. De man weet een solo tour te doen voordat hij volgend jaar weer terug komt voor het tweede deel.

Het is een tour langs mooie zalen waaronder het Concordia van Enschede. Het is een schouwburg midden in de stad. Achter de bioscoop is het kleine theatertje voor de helft gevuld. Het is ok niet vreemd omdat Page vandaag een lunchconcert geeft. Het concert is dan ook vanaf 12.30 uur.

Hij verwelkomt het publiek en weet met een dosis humor zijn songs te presenteren. Met songs van van het album met de big band Shine Shine Shine vertolkt hij dit keer enkelt met een gitaar.

Het is een setlijst waar het nieuwe album Modern Man is gemaakt met een Omnichord. Van dit album wordt het ‘Dinner and a Movie’ gespeeld. Met zijn overleden vriend die de harmonica speelt weet Page een mooie ode te geven. De geest van de man waarmee hij op is komt terug in de songs waaronder Sleeping Dogs.
Zijn presentatie is eenvoudig en pakkend. Het past bij een theater terwijl zijn heerlijke verhalen op melodie met een bij behoorde vooraankondiging. Mensen in de zaal kunnen hun verzoeknummers aangeven en na ruime uurtje is dan ook zo voorbij. Met ‘The Ghost  With Sad Eyes’  eindigt hij deze voorstelling op de middag.

Gregory Page is dan ook een prachtige singer-songwriter die door de jaren heen mooie songs heeft gemaakt. Inmiddels is V2 records niet meer in beeld en is Page goed bezig om Nederland weer te veroveren.

 

10 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »