Around Town met veelbelovende internationale acts op diverse locaties in de stad
De line up van Around Town, het gratis toegankelijk stadsprogramma van het So What’s Next Jazzfestival Eindhoven, is bekend. Op zondagmiddag 5 november is op verschillende locaties in de stad aanstormend internationaal jazztalent te zien, zoals de Amerikaanse rising star Madison McFerrin (dochter van Bobby McFerrin), het spectaculaire sextet John Ghost uit België en de uitgesproken, van oorsprong Oekraïense singer-songwriter Katie Koss. Onder andere Fifth NRE, Café Wilhelmina en LAB-1 behoren tot de deelnemende podia. Een volledig overzicht van alle artiesten en locaties is te vinden op sowhatsnext.nl. Around Town wordt in Muziekgebouw Eindhoven voorafgegaan door de Club Night met Reuben James en Montis, Goudsmit & Directie op vrijdag 3 november en de Grand Festivalnight op zaterdag 4 november met onder andere Cory Henry, Sabrina Starke, Fresku en Teus Nobel.
Line up Around Town 5 november in alfabetische volgorde 
12 Tribes of Mars; Abstract Inc.; Bliss Quintet; Govreen/Sever; JU-LIA; JELISA; John Ghost; Katie Koss; Klankpoeder; Koosje; LũpḁGangGang; Madison McFerrin; Mauro Cottone; Sam Newbould Quintet; Sarah Blake & Friends; Willem ’t Hart.
Line up Grand Festivalnight 4 november in alfabetische volgorde
Benjamin Herman Trio; Butcher Brown; Cory Henry; Fresku; Gallowstreet; James Francies Trio; Joe Lovano & Jakob Bro; Joris Posthumus Trio; Nubya Garcia; Sabrina Starke; Sun-Mi Hong Quintet; Teus Nobel Acoustic Trio; WAAN
Line up Club Night 3 november
Montis, Goudsmit & Directie; Reuben James
Over So What’s Next Jazzfestival Eindhoven
So What’s Next Jazzfestival Eindhoven is een driedaagse muziekevolutie met grensverleggende concerten van jazz-artiesten van het nieuwe millennium. Niet voor niets is de naam ontleent aan de legendarische jazztrack ‘So What’ en de niet aflatende vernieuwingsdrang van diens maker Miles Davis. Jazz is het vertrekpunt, maar het festival presenteert ook jaarlijks bijzondere kruisbestuivingen door nationale en internationale acts. Artiesten die op eerdere edities speelden zijn bijvoorbeeld Lady Blackbird, Snarky Puppy, Gregory Porter, Kamasi Washington, Ibrahim Maalouf en Marcus Miller. Het zwaartepunt van So What’s Next Jazzfestival Eindhoven ligt op de zaterdag, maar wordt omzoomd door een clubavond op vrijdag (in samenwerking met radiozender Sublime) en de zondag waarop het festival de stad intrekt en er optredens op diverse locaties in het centrum van Eindhoven plaats vinden.
Links
11 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »