De eerste, prachtige, foto’s van het universum gemaakt door de gloednieuwe James Webb Space Telescope zijn onlangs publiek gemaakt.

Tegelijkertijd heeft Graham Gouldman van 10cc en van 10cc’s Graham Gouldman & Heart Full of Songs samen met Brian May van Queen het bijpassende nummer uitgebracht: ‘Floating In Heaven’ (geschreven en gezongen door Gouldman). De song staat met een bijpassende clip op Youtube . Een artikel op Udiscovermusic  geeft meer informatie over de samenwerking en deze clip.

Het Space Telescope Science Institute gebruikt de song “Floating in Heaven” als muziek bij hun clip op Youtube met andere spectaculaire beelden , gemaakt door de James Webb Space Telescope.

Graham Gouldman is een van de beste liedjesschrijvers van de twintigste eeuw. Hij is schrijver van hits als No Milk Today (voor Herman’s Hermits), Bus Stop (voor The Hollies) en For Your Love (voor The Yardbirds). En dat zijn dan alleen nog maar de liedjes die hij schreef voor anderen. Als lid van 10cc scoorde hij wereldhits met tijdloze klassiekers als I’m Not In Love, The Wall Street Shuffle en Dreadlock Holiday. ‘Wij wilden helemaal geen popsterren worden’, zegt Graham Gouldman over de beginjaren van die legendarische band 10cc. ‘Het liefst zaten we in de studio, waar we van alles uitprobeerden.’

In de lente van 2019 kwam 10cc’s Graham Gouldman & Heart Full Of Songs voor diverse concerten naar Nederland. Heel intieme concerten met alle grote hits die hij heeft geschreven. Ook in de herfst van 2021 was Graham Gouldman nog in Nederland en speelde met 10cc in negen grote theaters door het hele land.

In september komt Graham Gouldman met zijn intiem project Heart Full Of Songs terug naar Nederland voor zeven concerten. Opnieuw speelt hij intieme versies van zijn hits, maar verwacht een andere setlist dan vorige keer! Zo bracht hij een nieuw soloalbum uit: Modesty Forbids. Bijgestaan door toetsenist Keith Hayman, gitarist Iain Hornal en percussionist Dave Cobby reist Graham Gouldman door zijn imposante oeuvre.

Gouldman kijkt zelf ook uit naar zijn nieuwe tour: ‘I always love taking my Heart Full of Songs show on tour. Acoustic performances always create a very intimate atmosphere where every song – which is what it’s all about – can truly be heard. It also gives me a chance to explain how the songs came about and something of the writing process.’

Een unieke kans om een bijzondere liedjescomponist van dichtbij aan het werk te horen.

Shows:

  • vr 09/09 – Oldenzaal, Oldenzaal Muzikaal Festival
  • za 10/09 – Leeuwarden, De Harmonie
  • zo 11/09 – Breda, Mezz
  • di 13/09 – Eindhoven, Muziekgebouw
  • wo 14/09 – Amsterdam, Concertgebouw
  • do 15/09 – Kampen, De Burgwal
  • vr 16/09 – Middelburg, De Spot
23 augustus 2022
In dit bericht:
Translate »