Sha, sha-ba-da, sha-ba-da-ca, feel good… Met Gorillaz strikt Werchter Boutique opnieuw een topnaam voor de editie 2022. Gorillaz, dat zijn zanger 2D, bassist Murdoc Niccals, gitarist Noodle en drummer Russel Hobbs. Een virtuele band, een creatie van Damon Albarn en Jamie Hewlett. Gorillaz is een ijzersterke live-act. Het virtuele viertal laat zich begeleiden door een veelkoppige en veelzijdige groep muzikanten. Gorillaz live is een feest en daarom helemaal thuis op Werchter Boutique. Het dagfestival vindt volgend jaar plaats op zondag 19 juni 2022. Eerder had Stromae zijn komst naar Werchter Boutique reeds bevestigd. Meer namen worden binnenkort aan de affiche toegevoegd. Tickets voor Werchter Boutique 2022 zijn te koop via ticketmaster.be.

Over Gorillaz
Gorillaz is een van de strafste live-acts ooit. Enkele krantenkoppen na het concert in Werchter in 2018: ‘Zoveel grandeur’ en ‘Swingend naar een betere wereld’. Het is lof voor een virtuele groep die bestaat uit animatiefiguren: 2D, Murdoc Niccals, Noodle en Russel Hobbs. De band en de muziek zijn bedacht door twee mensen van vlees en bloed: stripmaker Jamie Hewlett en Damon Albarn, bekend van onder andere Blur. De twee starten Gorillaz in 1998. Het gelijknamige eerste album van Gorillaz komt uit in 2001. Daarna volgen Demon Days (2005), Plastic Beach (2010), The Fall (2011), Humanz (2017), The Now Now (2018) en Song Machine – Season One: Strange Timez (2020). De mix van reggae, hip hop, rock en veel anders levert meezingers (‘Clint Eastwood’, ‘Feel Good Inc.’, ‘DARE’, ‘On Melancholy Hill’), magistrale luistercijfers, en veel awards (BRIT’S, Grammy’s) op. Gorillaz is een fenomeen. Leuk weetje: Gorillaz heeft een vermelding in het Guinness Book of World Records als Meest Succesvolle Virtuele Act.

Over Werchter Boutique
Werchter Boutique brengt het beste van de popmuziek naar het Festivalpark. Op de Main Stage schitteren ze, de artiesten die een grote massa in openlucht kunnen begeesteren. Werchter Boutique, dat is zingen, dat is dansen, dat is vooral veel plezier samen. Van ’s middags tot de nacht valt. Geweldige namen zoals Years & Years, Snow Patrol, Marco Borsato, Robbie Williams, Fleetwood Mac en Bruno Mars sierden de voorbije jaren de affiche van het dagfestival.

Tickets voor Werchter Boutique 2022, dat plaatsvindt op zondag 19 juni in het Festivalpark in Werchter, zijn te koop via ticketmaster.be. Een ticket kost 92 euro (inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage).

Weet meer over Werchter Boutique via werchterboutique.be

22 oktober 2021
In dit bericht:
Translate »