‘Cracker Island’, het gloednieuwe album van de grootste virtuele band ter wereld,  is vandaag eindelijk uitgekomen. ‘Cracker Island’ is het achtste studioalbum van Gorillaz, een energieke, vrolijke, genre-overschrijdende verzameling van 10 tracks met een synth-led 80’s sound. Er is weer een geweldige line-up op dit project, met onder andere Bad Bunny, Stevie Nicks, Adeleye Omotayo, Thundercat, Tame Impala, Bootie Brown en Beck. Het is opgenomen in Londen en LA en is geproduceerd door  Grammy Award-winnende producer/songwriter Greg Kurstin, Gorillaz en Remi Kabaka Jr.

 

Gorillaz bestaat uit zanger 2D, bassist Murdoc Niccals, drummer Russel Hobbs en Japans gitaarwonder Noodle. Artiesten achter de band zijn Damon Albarn en Jamie Hewitt. De BRIT en Grammy-award winnende virtuele band is ooit ontstaan vanuit de gedachte een pre-digitale wereld op te blazen. De band staat dan ook bekend om hun virtuele en innovatieve manier van muzikale storytelling.

 

Cracker Island is a 70s love letter to LA. Corduroy, big hair, pool parties, a different time when today was still a thousand tomorrows off. Sit back and party like it’s 1979.” – Russel Hobbs

25 februari 2023
In dit bericht:
Translate »