Goldkimono, bekend als componist van de wereldhit Firestone van Kygo en de doorbraaksingle A-O-K van TikTok-sensatie Tai Verdes, heeft vandaag zijn nieuwe track Monkey to Man uitgebracht. Het is na To Tomorrow (waarmee Goldkimono vorig jaar een zomerhit scoorde), Electric Swing (momenteel prominent te horen in de Wereldwijde #1 Netflix Film Army Of Thieves), Does It Move You en Morning Sun het vijfde nummer dat Martijn Konijnenburg als Goldkimono uitbrengt. Monkey to Man is een nummer over de ratrace die het moderne leven is. Op speelse wijze wordt er in het nummer ingegaan op hedendaagse maatschappelijke onderwerpen, zoals de zucht naar rijkdom en het perfecte lichaam (‘do you work out?’).

Beluister Monkey To Man

Goldkimono: ‘De openingszin ‘Monkey to man, happened too fast’ bouwt verder op het idee dat de evolutie ons naar een veeleisend en technologisch tijdperk heeft gekatapulteerd waarin we nog steeds gebonden zijn aan onze dierlijke instincten, meer dan we misschien zelf willen toegeven. Het nummer gaat in op hedendaagse maatschappelijke onderwerpen. Binnen dit kader proberen we de rol die we in ons eigen leven spelen te bewerkstelligen; zijn we hier om hallo te zeggen of tot ziens?”

Op 3 december staat Goldkimono met zijn eerste eigen show in Paradiso in Amsterdam. Deze show is zo goed als uitverkocht.

7 november 2021
In dit bericht:
Translate »