Na het delen van de eerste singles ‘You & Me’ en ‘Sex’ kondigt Goldband hun 2de studioalbum aan. ‘Samen Tegen Elkaar’ verschijnt op 14 juni.

De populairste festival act van de afgelopen jaren, maar bovenal beste vrienden Milo, Karel en Boaz kondigen vandaag, drie jaar na het doorbraak succes ‘Betaalbare Romantiek’, hun tweede studioalbum aan dat op 14 juni uitkomt.

Na een stormachtige introductie wist de band binnen 3 jaar alles te doen waar de meeste artiesten een hele carrière voor nodig hebben. De uitverkochte shows, mainstages van alle grote festivals, platina platen, Edisons en mediaschandalen volgden elkaar zo snel op dat er in het vacuüm van deze duizeling wel nieuwe muziek gemaakt moést worden.

Op dit album verkennen Milo, Boaz en Karel de relatie met zichzelf met elkaar en met de prachtige storm die zij gecreëerd hebben; Goldband. Het album laat zien hoe drie eenvoudige jongens uit Den Haag in no-time grote sterren werden en welke impact dat heeft gehad op vriendschappen, zelfbewustzijn en liefde. Daarnaast schijnt het album ook een licht op een breder maatschappelijk thema. De wereld staat in brand, de systeemfouten worden pijnlijk zichtbaar en iedereen is samen tegen elkaar.

Zoals we inmiddels van Goldband gewend zijn is geen genre of onderwerp te gek en conformeren ze zich zo min mogelijk aan de verwachtingen van het publiek.

Bereid je maar voor.

 

‘Samen Tegen Elkaar’ is vanaf 14 juni beschikbaar op alle streaming platforms, op lp, cd en indie-only gelimiteerd gekleurd vinyl . Pre-order vandaag het fysieke album via de website van Goldband en alle grote platenzaken.

24 mei 2024
In dit bericht:
Translate »