The Best Of is de ultieme viering van de carrière van Gilbert O’Sullivan. De collectie, samengesteld door Gilbert zelf, beslaat de illustere carrière van de ster en omvat de monumentale hits ‘Alone Again (Naturally), ‘Get Down’, ‘Matrimony’ en nog veel meer. Het zal uitkomen als digipack 3CD en als verschillende digitale formaten.

Gilbert O’Sullivan’s unieke mix van melodisch vakmanschap, geestige woordspelingen, scherpte op de actualiteit en surrealistische humor heeft hem een ​​blijvende en innemende carrière opgeleverd. Hij wordt nu erkend als een van onze meest geweldige singer-songwriters en is de afgelopen jaren bewierookt door iedereen van Paul Weller, Nina Simone, Mick Hucknall, Squeeze’s Difford & Tilbrook, Neil Diamond tot Gary Barlow (op wiens Crooner Sessions Gilbert eerder dit jaar een duet deed) , Empire Of The Sun, Boy George en Tim Burgess van The Charlatans, wiens veelgeprezen ‘The Listening Party’ onlangs de albums van Gilbert Himself, Back To Front en Driven uit 2022 bevatte.

De carrière van Gilbert O’Sullivan omvat inmiddels 50 jaar. Zijn eerste single succes ‘Nothing Rhymed’ werd uitgebracht in 1970 en bijna van de ene op de andere dag bereikte het de Top 10 status in de hitlijsten van het VK en Europa.

Zijn debuutalbum Himself uit 1971 stond vol met de meest perfecte voorbeelden van zijn kunst en vakmanschap. Zijn tweede Back To Front uit 1972 liet horen dat Gilbert een van de beste ter wereld was, met Top 10 singles en nr. 1’s over de hele wereld, waaronder de klassieker ‘Alone Again (Naturally)’ die zes weken bovenaan de Amerikaanse hitlijsten stond en hem drie Grammy-nominaties opleverde.

Britse erkenning volgde al snel met de nummers ‘Clair’ en ‘Get Down’ die de top van de Britse hitlijsten bereikten en zijn LP Back To Front bovenaan de albumhitlijsten bracht. In hetzelfde jaar werd Gilbert bij de 18e Ivor Novello Awards uitgeroepen tot ‘Song Writer of the Year’. Tot op heden won hij drie Ivors en trad de laatste tijd samen met andere artiesten op bij “BBC Proms in the Park”. Hij stond drie keer op Glastonbury, zelfs op het hoofdpodium, en toerde uitgebreid door het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Europa, Japan en Australië.

Zijn recente albums, de door Ethan Johns geproduceerde Gilbert O’Sullivan uit 2018 en het door Andy Wright geproduceerde Driven van dit jaar (beide bekroond met 4-sterren in MOJO magazine), hebben een terechte renaissance en herwaardering van de in Ierland geboren, Britse talent opgeleverd.

The Best Of collectie bevat 67 songs uit zijn complete carrière verdeeld over drie thema-cd’s:

  • CD1: Get Down bevat 23 opzwepende songs, zoals: ‘Get Down’, ‘Matrimony’, ‘So What’, and ‘Take Love’ (feat. KT Tunstall).
  • CD2: Alone Again bevat nog 22 melancholische en reflectieve momenten uit de carrière van de vakman, waaronder de wereldwijde hit en veel gecoverde song ‘Alone Again (Naturally)’, ‘Nothing Rhymed’, ‘Tomorrow Today’ en het meer recente ‘Let Bygones Be Verleden’ (feat. Mick Hucknall).
  • CD3: Love… Gilbert is een collectie van 21 liedjes voor het hart. Waaronder ‘What’s In A Kiss?’, ‘Clair’ en ‘Can’t Think Straight (duet met Peggy Lee) en bonustrack ‘Christmas Song (I’m Not Dreaming Of A White Christmas)’.

The Best Of zal beschikbaar zijn als: 3CD / Download / Streaming. Bestel het album hier.

Meer info: Gilbert O’Sullivan online

20 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »