Het nieuwe album van Gang Of Youths met de titel Angel In Realtime. verschijnt op vrijdag 25 februari 2022. Eerder bracht de band al de singles The angel of 8th ave en The man himself uit. Bij de aankondiging van het album is ook een derde track vrijgegeven, Tend the garden is vanaf nu via alle DSP’s te beluisteren.

De Australische band maakte ook bekend dat ze begin volgend jaar op tour gaan in Europa en de UK. Op 25 maart spelen ze in Paradiso Noord in Amsterdam.

Gang Of Youths: “The album is about the life and legacy of Dave’s father, indigenous identity, death, grief and God. And also the Angel, Islington.”

Frontman Dave Le’aupepe putte voor het album inspiratie uit het overlijden van zijn vader. Zo gaan de nummers over de vrede die ontstaat tijdens de laatste dagen van iemands leven en het overweldigende gevoel dat je kunt hebben na iemands dood omdat jouw leven nooit meer hetzelfde zal zijn, maar de rest van de wereld onveranderd blijft.

Le’aupepe: “I hope the record stands as a monument to the man my father was and remains long after I’m gone myself. He deserved it.”

Angel In Realtime is een eclectisch album met invloeden van Amerikaans minimalisme, drum ’n bass en Britpop. Daarnaast pakte Le’aupepe terug op zijn roots. Er zijn namelijk ook samples in de nummers terug te horen van inheemse muziek afkomstig van de Polynesische eilanden. Angel In Realtime. bevat tevens bijdragen van een groep getalenteerde Pasifika en Māori-vocalisten en instrumentalisten.

OVER GANG OF YOUTHS
Frontman Dave Le’aupepe en zijn vrienden startten in 2011 in Sydney de band Gang Of Youths. Vanaf het eerste optreden groeide de fanbase van de band al snel. In 2015 bracht de band het album The Positions uit en in 2017 volgde Go Father In Lightness waarmee ze vier prestigieuze ARIA awards wonnen. Tijdens de tour van Mumford & Sons in de US en Europa waarbij Gang Of Youths als voorprogramma mocht openen, veroverden ze ook harten buiten Australië. Inmiddels heeft de band Londen als thuisbasis.

14 november 2021
In dit bericht:
Translate »