Persbericht, vrijdag 28 januari 2022

Vandaag heeft FRIDAY samen met de Belgische singer-songwriter Alice on the Roof hun nieuwe single Anything To Feel Alive uitgebracht. Het nummer staat op het debuutalbum van FRIDAY, dat in april verschijnt.

Anything To Feel Alive gaat over het gevoel van vrijheid dat muziek maken hen geeft, vertellen Koen Brouwer en Quinten Huigen van FRIDAY: “De afgelopen twee jaar zijn voor iedereen zwaar geweest. Als artiesten hebben we niet kunnen doen wat we het allerliefst doen, niet kunnen zijn wie we het allerliefst zijn. Gelukkig kunnen we altijd ‘vluchten’ in muziek. In de studio voelen we ons vrij. Anything To Feel Alive gaat over escapisme: het willen ontsnappen aan de werkelijkheid, om je even in een mooiere wereld te wanen. Hoe dan ook. Met wie dan ook. Anything to feel alive.”

FRIDAY nam de single op met de Belgische singer-songwriter Alice on the Roof, die in 2015 een gouden plaat scoorde met haar debuutsingle Easy Come Easy Go en dit najaar haar derde album uitbrengt. Voor Alice (Dutoit) betekende de pandemie een moment om stil te staan bij wat ze écht wil. Alice: “Misschien is dat één van de positieve bij-effecten van deze crisis. Ineens hadden we zeeën van tijd. Toen durfden we onszelf eindelijk een belangrijke vraag te stellen: what makes us feel alive? Voor mij gaat onze single daarover.”

Koen en Quinten schreven Anything To Feel Alive samen met Judy Blank en Mark van Bruggen.

Beluister hier Anything To Feel Alive.

FRIDAY heeft inmiddels ruim 4 miljoen streams op Spotify. Precies een jaar geleden brachten ze hun debuut-EP a band called uit. In april 2022 verschijnt het debuutalbum van FRIDAY, met daarop onder meer hun debuutsingle 21, Show Me Where It Hurts, All My Life en One Last Chance (I Won’t Let You Down). 21 werd in 2020 door NPO Radio 2 uitgeroepen tot TopSong. Show Me Where It Hurts werd vorig jaar Hit van 100 op 100%NL. Als songwriters zijn Koen en Quinten ook succesvol: in België ontvingen ze een gouden plaat voor een song voor de Vlaamse zanger / acteur Stan van Samang.

In november lanceerde FRIDAY de campagne Follow FRIDAY For Forests, waarbij ze voor iedere volger een boom plantten in door ontbossing bedreigde gebieden. Inmiddels zijn er door de band bijna 24.000 bomen geplant.

Op vrijdag 15 april staat FRIDAY in Bitterzoet in Amsterdam. Vanaf juli staan ze in het voorprogramma van de Tweesprong Tour van Clouseau.

29 januari 2022
In dit bericht:
Translate »