Tussen alle nieuwe Nederlandstalige en Engelstalige kerstliedjes die momenteel in groten getale worden uitgebracht, valt het Franstalige Noël à deux van Tess Merlot extra op. Het chanson gaat over een koppel dat voor het laatst kerst samen viert; volgend jaar zullen ze met zijn drieën zijn. Noël à deux is geschreven door Tess Merlot en haar gitarist en beste vriend Leon Sibum, die daadwerkelijk samen met zijn vrouw een kindje verwacht in 2024.
Tess en Leon leerden elkaar kennen in 2004, toen ze respectievelijk veertien en vijftien jaar oud waren. Ze speelden samen in een coverband, waarmee ze later ook eigen werk uitbrachten. Toen Tess besloot zich op Franstalige muziek te richten, ging Leon daarin mee. Samen schreven ze verschillende nummers, waaronder Mon Paris (2019) en L’histoire de notre amour (2021). Noël à deux werd in de thuisstudio van Leon opgenomen. Het beschrijft de laatste romantische kerst van een koppel, van het samen optuigen van de boom tot het maken van warme chocolademelk, voordat in het volgende jaar een baby geboren zal worden. Naast typische kersttaferelen, worden ook de twijfels van de toekomstige ouders bezongen.
Tess Merlot: “Leon is al sinds mijn veertiende mijn steun en toeverlaat. We hebben samen enorm veel meegemaakt, zowel op muzikaal als persoonlijk vlak. Hij is niet alleen mijn muzikale compagnon, maar ook mijn beste vriend. Tijdens zijn bruiloft vorig jaar was ik getuige én ceremoniemeester. Ik vond het enorm speciaal dat hij me in een nog prille fase toevertrouwde dat hij met zijn vrouw een baby verwacht. Daarop besloten we een liedje te schrijven over deze bijzondere periode.”
OVER TESS MERLOT
Tess Merlot is een in Boskoop opgegroeide, Haagse zangeres en voorvechtster van Franstalige muziek. In 2019 bracht ze haar single Mon Paris uit, dat ze in een uitverkocht Paradiso ten gehore mocht brengen en daar door Leo Blokhuis ‘de Franse zomerhit van het jaar’ werd genoemd. In 2020 tourde ze langs volle zalen van o.a. PAARD in Den Haag, TivoliVredenburg in Utrecht en Boom Chicago in Amsterdam en schopte ze het tot de halve finale van het tv-programma We Want More. In 2021 verscheen haar debuutalbum Laissez-moi en was te gast bij televisieprogramma’s als Matthijs gaat door, Tijd voor Max en talkshow M. Op 25 november 2023 speelde Tess Merlot met het Residentie Orkest in een uitverkochte Grote Zaal van het Haagse poppodium PAARD. Ga voor meer informatie naar www.tessmerlot.com.
1 december 2023
In dit bericht:
Translate »