Op 21 oktober 2022 zal Frankie Cosmos hun vijfde album Inner World Peace, wereldwijd uitbrengen op CD/LP/CS/DSP’s bij Sub Pop. Het album, met daarop ‘One Year Stand’ en andere opvallende nummers als ‘F.O.O.F.’, ‘Aftershook’ en ‘Empty Head’, werd mede geproduceerd door Frankie Cosmos, Nate Mendelsohn en Katie Von Schleicher bij Figure 8 Recording in Brooklyn, New York. Het is gemixt door Mendelsohn en Von Schleicher, en gemasterd door Josh Bonati bij Bonati Mastering. De albumhoes van Inner World Peace bevat illustraties van bandlid Lauren Martin.

In de lieve en tedere officiële video voor ‘One Year Stand’, met in de hoofdrollen Frankie Cosmos’ Greta Kline en Alex Bailey, geregisseerd door Greta’s allerbeste vriendin Eliza Lu Doyle die video- en performancekunst maakt, voert Greta een dans uit zonder te dansen, het soort bewegingen te maken die je normaal onbewust en van nature maakt op banale momenten in privé setting. Iets wat Eliza als geen ander van Greta herkent waardoor het samen choreograferen voelde alsof ze weer in de 6e klas zaten, inclusief gegiechel. Het lyrische thema van het lied van het accepteren van nieuwe liefde, terwijl Greta erkent dat je verleden is deel van wie je bent, kan niet in een betere omgeving zijn opgenomen. Net als de rest van het album, is de video gemaakt in een omgeving vol liefde en plezier en dat hoor je hier….

Greta zegt over Inner World Peace: “Voor mij gaat het album over perceptie. Het gaat over de vraag “wie ben ik?” en of het antwoord er toe doet. Het gaat over kwantumtijd, de mogelijkheden van onzichtbare werelden. Het album gaat over mezelf zien zweven in een nieuwe context. Weer een tiener die bij mijn ouders woont. Een volwassene die ervoor koos om bij mijn familie te wonen in een daad van liefde. De tijd stuwde ons vooruit, maakte ons ouder en bevroor ook. Als je het huis niet uitgaat, wie ben jij dan voor de wereld? Kun je de persoon die je daar ontdekt mee naar buiten nemen?”

2 augustus 2022
In dit bericht:
Translate »