Persbericht, zaterdag 26 maart 2022

Het is een groot verlies en in de muziekwereld werd opgeschrikt door het plotselinge overlijden van Foo Fighters drummer Taylor Hawkins. Hij werd 25 maart levenloos in het hotel gevonden voordat de band zou optreden in Bogota. Verder zijn er geen mededelingen gedaan rondom zijn overlijden. Inmiddels is duidelijk dat het om een overdosis gaat van meer dan 10 verschilldense soorten drugs.
Door allemaal kaarsen op het podium te brengen en aan te steken, met daarachter op het scherm dat dit heeft plaatsgevonden maakte op de foto’s die via twitter zijn gedeeld al veel indruk.

Taylor Hawkins begon op het grote podium als drummer bij Sass Jordan op haar Europese tournee in 1994, waarna hij als sessiedrummer met Alanis Morissette zijn tournee vervolgde. Zo verving de Hawkins de Foo Fighter drummer William Goldsmith en verliet zijn kruk niet.

Toch wist de man meer dingen te doen dan alleen de Foo Fighters. Hij was sympathiek en prettig in de omgang. Startte zijn eigen band The Coattail Riders en nam diverse albums op. Hier vind je dan ook vele gasten waaronder Brian May en Roger Taylor en speelde live op diverse Nederlands en Belgische festivals.
Taylor nam de rol aan van Iggy Pop in de film over CBGB en bracht nog enkele solo albums uit. Die zijn zeker niet slecht te noemen!

Tayler Hawkins is 50 jaar geworden en laat een vrouw, zoon en dochter na.

26 maart 2022
In dit bericht:
Translate »