Persbericht, vrijdag 8 april 2022

Het Festivalpark in Werchter maakt zich op voor mooie tijden. De terugkeer van de festivals kondigt zich aan als een groots feest. En dat wordt gevierd met een extra festivaldag. Op zondag 26 juni weerklinkt de live muziek op twee podia – Main Stage en The Barn – in het Festivalpark. Rock Werchter Encore, een éénmalige bisronde van Rock Werchter, vindt enkele dagen voor het vierdaagse festival zelf plaats. En de eerste naam voor Rock Werchter Encore is binnen. Florence + the Machine zal het dagfestival headlinen. De volledige line-up wordt binnenkort bekendgemaakt. Het Festivalpark zal om 15u30 openen, het eerste optreden start om 16u. Tickets voor Rock Werchter Encore zijn vanaf donderdag 14 april om 10 uur verkrijgbaar via ticketmaster.be.

Al sinds 2010 veroveren Florence + the Machine harten in Werchter. Het succes komt razendsnel voor de Britse groep rond frontvrouw Florence Welch. De barokke pop van het debuut ‘Lungs’ (2009) – met daarop de hits ‘Dog Days Are Over’ en ‘You’ve Got The Love,’ scoort meteen wereldwijd. Met opvolgers ‘Ceremonials’ en ‘How Big, How Blue, How Beautiful’ wordt de steile opmars verder gezet. In 2016 staan ze een eerste keer helemaal bovenaan de affiche van Rock Werchter. Torenhoge verwachtingen worden moeiteloos ingelost, Florence -op blote voeten- betovert het publiek. Vandaag rekent het Amerikaanse blad Time haar bij de 100 invloedrijkste mensen op de planeet, Beyoncé citeert haar als inspiratiebron. Florence + the Machine herstart het leven na de pandemie begin dit jaar met een opvallende teaser. Enkele fans krijgen onverwacht een roze enveloppe in de bus. Met daarin een speelkaart met het opschrift ‘King – Chapter 1’. Het blijkt de titel van een gloednieuwe song. “Dance Fever”, het vijfde album van Florence + the Machine is er op 13 mei. Meer via florenceandthemachine.net.

Herman Schueremans: “De voorbije twee zomers was het eerder stil in het Festivalpark. De honger om ten volle opnieuw festivals te beleven is groot. Zo zijn zowel Rock Werchter als Werchter Boutique uitverkocht. Vroeger dan ooit is dat. De knaldrang is echt. Zowel bij de fans als bij de artiesten. En ook bij ons. We want more. Daarom pakken we uit met dit éénmalig extra dagfestival om de terugkeer van de festivals te vieren. Een aantal topartiesten waaronder het altijd geweldige Florence + the Machine is reeds geboekt.”

De ticketverkoop voor Rock Werchter Encore start op donderdag 14 april om 10 uur via ticketmaster.be. Een ticket kost 94 euro (inclusief servicekost en mobiliteitsbijdrage). Tickethouders van Rock Werchter genieten van een korting van 10 euro bij de aankoop van een ticket voor Rock Werchter Encore. Als dank voor het vertrouwen, om te vieren dat we dit jaar weer kunnen samenkomen. Ze krijgen snel een mail met meer info over dit aanbod. Alle praktische info over Rock Werchter Encore is te vinden op rockwerchter.be.

Het Festivalpark in Werchter maakt zich op voor drukke en mooie tijden. Op zondag 19 juni is er een uitverkochte Werchter Boutique met Stromae, Gorillaz en meer. Op zaterdag 25 juni staan onder andere Nick Cave & The Bad Seeds, Placebo en The Smile op TW Classic. En van 30 juni tot 3 juli is er Rock Werchter. Ook helemaal uitverkocht. Voor TW Classic zijn er nog tickets beschikbaar via ticketmaster.be.

8 april 2022
In dit bericht:
Translate »