Fischer Z Live@TivoliVredenburg te Utrecht
datum 24 april 2024

Het was de eerste show van de nieuwe tour van Fischer Z. In een goed gevulde TivoliVredenburg was het voor John Watts en de band ook even een aftrap moment. De band wist de live show te beginnen met het oude nummer’ Remember Russia’. De tijd dat we anders naar Rusland keken of misschien wel hetzelfde als nu. Een grootmacht dat zich grootmaakt tegenover het westen.

De nieuwe tour staat in het teken van het nieuwe album Triptych dat nog niet in de winkels lag. Maar voor de fans wel verkrijgbaar in de stand. Het nummer ‘A Plea’  volgt het verhaal van Rusland in de oorlog met Oekraïne. Na enkele good oldies als ‘Wax Dolls’ en ‘Tightrope’ kwamen de hits ‘Roomservice’ en ‘So Long’. Het publiek veerde daarbij op. Je zag dat het publiek hierop zat te wachten. De good old songs van de jaren 80 waar Fischer Z als voorloper van new wave en kritische teksten hun status kreeg. Toch zien we ook veel jongere mensen die de band hebben ontdekt.

De nieuwe single The Hamburg Beat speelt zanger John Watts alleen met gitaar. Het komt iets minder sterk over dan hoe het op plaat staat.  Bertha was een lastig moment zonder tekst en Luton of Lisbon ging als vanouds. Het publiek accepteert dit en daar was de avond ook naar. Gemoedelijk en genieten van de oude classics waaronder ‘Red Skies Over Paradise’, ‘Cruise Missiles’ en ‘Berlin’.

Dat Watts en de band er zit in had was duidelijk. Het aangekondigde eindtijd werd ruim overschreden door de toegiften  met o.a. ‘Still On The Train’, ‘One Voice’ om uiteindelijk bij ‘Marlise’ uit te komen.

Het was dan ook een heerlijke show van de band uit de UK. Met een nieuw album vol songs dat live de hits van toen goed aanvullen. Het is dan ook zeker een moeite waard om Tryptich te beluisteren en eind dit jaar zal de band wederom naar Nederland komen om het vervolg van dit album te presenteren.

Deze avond was zeker een juweeltje om in je geheugen in  te lijsten.

26 april 2024
In dit bericht:
Translate »