Het laatste album van Fischer Z  ‘Till the Ocean Overflow was gelinkt aan het iconisch album Red Skies Over Paradise dat zijn 40 jaar  bestaan vierde. Dit keer gaat de zanger van Fischer Z naar Frankrijk en neemt zijn familie mee de studio in.

Familie

“Ja, de drummer is mijn schoonzoon en de zangeres is mijn dochter. De bassist is een vriend van ons en ja de basis was om snel een album te maken. Inspelen op een ruwe manier en dan klaar. Maar we hebben toch gekozen om het te produceren. Het is een straight opname en het is het eerste album van mij in 2024! Het de georganiseerde versie en de tweede komt nog ! Die is zeker minder georganiseerd hahaha . Die zal ergens in oktober verschijnen. Een album dat buiten de kaders ligt en dat is mooi!”

Triptych

Het is eigenlijk zo dat de titel Triptych is ontstaan door de thema’s van het album. Ik had wat politieke thema’s en persoonlijke thema ’s in mijn songs en wat psychologische songs eigenlijk. Tja euh dat is waar de basis lag”verteld John Watts. ‘Wacht even ik haal even het album dat weet ik ook waar het over gaat hahaa…”

“Het was eerst het idee om de songs op drie verschillende albums uit te brengen. Maar ik dacht dat het wordt dan misschien weer te ingewikkeld voor de mensen en zien ze deze liink niet. We hebben het eerste deel op EP gezet en daarna is er een tweede gekomen. Uiteindelijk is het allemaal los van elkaar dat het nu op een schijf staat.” Het album is nu ook op vinyl.

De songs on the album

De laatste keer dat we elkaar spraken had je het over een nieuw nummer dat je had geschreven over de oorlog. “Ja dat is ‘A Plea’ geworden overigens. Dit jaar is een vreemd soort jaar geweest. Ik heb een diagnose van adhd en kinderen worden tegenwoordig overal mee gediagnostiseerd en vinden het eng. Maar nee ik zeg hun dat het een super power is en dat je er veel mee kunt doen!  Net als Superman die het ook veel moest leren. En dat moest ik afgelopen jaar ook doen.

Het geeft een andere kijk op de zaak en het schrijven van liedjes. Dat zijn de doorlopende aspecten in de songs. Er zijn eigenlijk 2 psychologische song die op het album een rol spelen. ‘The Anaesthetist’ gaat over het idee om songs te blijven schrijven in plaats je van kant te maken en de tweede ‘Still on the Train’  is dat je alleen maar aan dezelfde kant van de straat blijft lopen en niet iets anders onderneemt. En the Twilight Zone is een mood song eigenlijk. Het verhaal over Blue Zone is als je een projector in de brein van een ander kan  plaatsen. Dat je de slechte gedachten uit een brein kan halen en dat weer kan vullen met wijsheid. Dat is een mooi idee en dan zetten we er een AI chip in hahaha.!

“O Man Man Man is een relatie song. Dat gaat over het snurken dat de vrouw daar weer last van heeft en je in de zij prikt. Er zijn eigenlijk 3 mooie lovestory songs op dit album. Nefertete gaat over de liefde van mijn leven. The Woman and I gaat over de problemen die men in relaties kent en er is nog een…. O ja, The Hamburg songs! Ja dat is een ellendig nummer, niet een slecht nummer en heb je de video gezien?? Het is de most miserable lovesong. Dat de liefde doodbloed en dat ze dan ook doodgaat. Vreselijk, maar het is wel een mooi liedje geworden. ”

Woensdag 24 april Utrecht

“We gaan komende week on tour en daar hebben we zit in! We komen 24 april in Utrecht en dan kan ik je vertellen dat we een deel akoestisch spelen en met band. Toen ik vorig jaar alleen op tour was kon in alles zeggen wat ik wilde en spelen waar ik zin in had. Maar toch is het ook heerlijk om met een band op pad te gaan! Na een half uur rustig spelen gaan we daarna heerlijk los. Dan kan iedereen weer praten the Dutch disease waarbij iedereen maar blijft praten tijdens de show.
We spelen volgens mij een show het is de eerste show van de tour en dat is altijd spannend. Je moet van alles plannen etc. maar het zal wel goed komen hoor.

Ja de cover ! Mijjn zoon en dochter zitten in de kunstwereld en die doen dingen met film en fotografen en zij hadden een vriend een bekende fotograaf die deze fotos heeft gemaakt. Het is als een soort crucifx haha. Voor het volgende album maak ik weer een schilderij!
Maar we gaan eerst lekker spelen en zien we iedereen volgende week graag in Utrecht !

18 april 2024
In dit bericht:
Translate »