Op 31 mei brengt de Nederlandse indierock band FIEP hun nieuwe EP FRIED RICE in eigen beheer uit. Daarbij kondigt FIEP het tweeluik FRIED RICE, MOON BLISS aan die later dit jaar in zijn volledigheid zal verschijnen. De EP werd samen met Willem Smit (Personal Trainer) geschreven en opgenomen met Casper van der Lans bij MRF Recordings. Morgen op Record Store Day verschijnt een speciale editie van FRIED RICE. De nieuwe single Ha-ha is nu uit.

FIEP is het project rondom muzikant en songwriter Veerle Suzanna Driessen. Ze schrijft trefzekere indierocksongs die dieper graven dan slechts een pakkende hook en puntige melodie. Veerle geeft óók alles wat er onder de oppervlakte van de spreekwoordelijke ijsberg bevindt prijs: de rusteloosheid, de twijfels, de overpeinzingen en de dromen. Een verrassende wending en een speelse observatie liggen altijd op de loer.

Sinds FIEP’s doorbraak met oorwurmen als Nightshop en Daydreaming is de muziek van FIEP alleen maar speelser, impulsiever en weerbarstiger geworden. Veel van de vreugdevolle energie is te danken aan het feit dat FIEP de basis van veel materiaal met haar vijfkoppige band live heeft ingespeeld. Na een succesvolle Popronde als OOR-talent in 2022, werden Veerle en band geboekt voor Eurosonic Noorderslag. In maart 2023 bracht FIEP haar debuut-EP 77 Stokes Croft, een verwijzing naar de Britse stad Bristol, waar Veerle de inspiratie kreeg voor het project.

Het rammelende Ha-ha is de nieuwe single van FIEP. Een heerlijk tegendraads monoloog waarin Veerle worstelt met haar innerlijke gedachten als een soort poppenkastvoorstelling: “In de kern gaat het liedje over een gesprek dat ik met mezelf heb. Dat je je niet gek moet laten maken en niet uit het veld moet laten slaan. Het is een liedje waarin ik me sterk voel, maar het is ontstaan uit een situatie waarin ik mij onzeker voelde.” Het liedje zwelt aan tot een spectaculair noisy slot, waarbij FIEP haar onzekerheid omzet in humor, tot genoegen van de (mee)juichende menigte om haar heen. Beluister Ha-ha onderaan dit bericht.

Samen met de lancering van de eerder uitgebrachte singles R U Reading?! en My Birthday Party begint FIEP aan een nieuw hoofdstuk, dat samengaat met een exclusieve vinyluitgave op Record Store Day 2024: Birthday Party. Op de A-kant staat de EP FRIED RICE + de single R U Reading?! en op de B-kant staat de EP 77 Stokes Croft. Fiep zal tijdens RSD ook 4 instores doen en staan ze op de RSD afterparty in Patronaat, Haarlem. Tevens zal FIEP gerecyclede merch verkopen – een speciale oplage in samenwerking met Record Store Day.
Shows: 

25.05 – Fries StraatFestival, Leeuwarden
01.06 – Dauwpop, Hellendoorn
21.06 – Hipfest, Scheveningen
20.07 – Zwarte Cross, Lichtenvoorde
31.08 – Bruis festival, Maastricht

20 april 2024
In dit bericht:
Translate »