Vandaag delen Far From Saints hun debuuttrack ‘Let’s Turn This Back Around,’ samen met de officiële videoclip. Het debuutalbum plus een livetour volgen later dit jaar.

Far From Saints zijn Kelly Jones van Stereophonics met Austin’s Patty Lynn en Dwight Baker van The Wind and The Wave, samen hebben zij een album gemaakt met een mix van country, rock, folk en Americana. Far From Saints is een project ontstaan door een gedeelde, onvervalste liefde voor muziek, rijk met emotie, creatieve integriteit en het unieke geluid van de stemmen van Kelly en Patty.

‘Let’s Turn This Back Around’ vat de natuurlijke aantrekkingskracht samen die ontstaat wanneer twee beeldende stemmen bij elkaar komen. In een country getint nummer met diepe gedachten over achtergebleven dierbaren, wisselen Patty en Kelly coupletten met tegenovergestelde perspectieven.

Patty“It was important to us to have both perspectives in that song.” Kelly“‘Let’s Turn This Back Around’ particularly lends itself to being a duet.”

‘Let’s Turn This Back Around,’ en het nog uit te komen debuutalbum, is geschreven en geproduceerd door de band en gemixt door Al Clay (Blur, Pixies).

Kelly, Patty en Dwight experimenteerden voor het eerst met samen spelen bij een optreden met een coverversie van Stevie Nicks en Tom Petty’s ‘Stop Dragging My Heart Around’ tijdens de solotour van Kelly Jones in 2019 (Dwight en Patty speelden elke avond in het voorprogramma). Tijdens de tour vonden de drie elkaar in jamsessies en liedjes schrijven backstage, in kleedkamers, bij soundchecks en in hotels. Ze doken de studio in na de tour en namen het album in nog geen negen dagen op. Hoewel het creatieve proces opmerkelijk snel ging, duurde het jaren om het naar buiten te brengen doordat de pandemie zorgde voor een letterlijke afstand tussen beide kanten van de oceaan. Het album is nog steeds boeiend en fris en klaar om met de wereld gedeeld te worden. Meer details worden binnenkort bekend gemaakt.

 

20 januari 2023
In dit bericht:
Translate »