Het uit Berlijn afkomstige collectief Jazzanova speelt zaterdag 29 oktober in Muziekgebouw Eindhoven tijdens het So What’s Next Jazzfestival Eindhoven. Het betreft het enige optreden van de band in Nederland. Dat maakt het op voorhand al memorabele festival – het is de tiende editie en Muziekgebouw Eindhoven viert in 2022 het 30-jarig jubileum – extra bijzonder. Naast Jazzanova treden deze dag onder andere Karsu, Archie Shepp Quartet, Lady Blackbird, Yellowjackets en Hans Dulfer op. Tickets kosten € 47,50 exclusief servicekosten en zijn verkrijgbaar via de website van Muziekgebouw Eindhoven.

Jazzanova brak door als collectief van DJ’s en producers in de nu-jazz, electro en chill-out. Albums als The Remixes en Blue Note Trip kennen inmiddels een legendarische status. Het in Berlijn residerende gezelschap heeft zich ondertussen ontwikkeld tot een energieke live band en is nu – in samenwerking met DJ Amir – ijzersterk terug met het nieuwe album ‘Strata Records-The Sound Of Detroit – Reimagined by Jazzanova’ (2022). De nieuwe tracks van het door fans en media lovend ontvangen album worden tijdens So What’s Next live en exclusief voor Nederland gespeeld door een tienkoppige live band met DJ Amir, in een mix van funk, jazz, disco, latin en afro.

Het zwaartepunt van So What’s Next Jazzfestival Eindhoven ligt op de zaterdag, maar wordt omzoomd door een clubavond op vrijdag (in samenwerking met radiozender Sublime) en de zondag waarop het festival de stad intrekt en er optredens op diverse locaties in het centrum van Eindhoven plaats vinden. Het complete programma als tot nu toe bekend is te vinden op de website, aankondigingen voor de vrijdag en zondag volgen in aanloop naar het slotweekend van oktober.

Over So What’s Next Jazzfestival Eindhoven

So What’s Next Jazzfestival Eindhoven is een driedaagse muziekevolutie met grensverleggende concerten van jazz-artiesten van het nieuwe millennium. Jazz is het vertrekpunt, maar het festival presenteert ook jaarlijks bijzondere kruisbestuivingen door nationale en internationale acts. Artiesten die op eerdere edities speelden zijn bijvoorbeeld Snarky Puppy, Gregory Porter, Kamasi Washington, Ibrahim Maalouf en Marcus Miller. Ook het feestelijke tienjarig jubileum kent een avontuurlijke en inspirerende line-up, met onder andere het Turks/Nederlandse fenomeen Karsu, de Amerikaanse soul-jazz ster Lady Blackbird, jazzlegende Archie Shepp, fusion iconen Yellowjackets, de Britse rising star Ashley Henry en de topsaxofonist James Brandon Lewis uit Amerika. Nederlandse vertegenwoordiging is er namens Kika Sprangers Quintet, Guy Salamon Group, Hans Dulfer’s Total Response, Bruut! en vele anderen.

Meer info: So What’s Next Jazzfestival Eindhoven online

7 september 2022
In dit bericht:
Translate »