Eros Rammazzotti Live @ Soestdijk
datum 12 juli 2023

Het Paleis Soestdijk kreeg deze week weer bezoek van vele artiesten. Naast Blof, James Bay, Kaleo Guus Meeuwis en Beth Hart, is Eros Rammazzotti ook van de partij.

Het was woensdag de beurt aan Jeangu Macrooy om het voorprogramma voor de Italiaanse held te verzorgen. De man van het Eurovisie Songfestival wist met een gitarist als duo dit te verzorgen. Zijn kwaliteit als zanger is altijd goed. En als support act past Macrooy prima in dit programma. Mensen amuseren zich op het terras achter de tribune. Nog even in het zonnetje een glaasje rosé halen. Het is de sfeer van dit evenement.

Terug naar de jaren 80

Wanneer het publiek zich langzaam naar het podium verplaatst, zien we vooral een grote groep mensen die in eind jaren 80 het uitgaansleven beheersten. De tijd dat Eros Rammazzotti een aantrekkelijke jongeman was die de hoofde van het vrouwelijk schoon op hol bracht. Dit deze fans italiaans liet leren door zijn songs en deze fans naar de Italiaanse oorden trok om vakantie te nemen. Het was de kracht van deze man. In de tijd van nu zou hij de Arena vullen, maar afgelopen voorjaar stond Eros al in het Ziggo Dome. Nu is het tijd voor een speciale locatie.
Dit bracht hem om een half uur eerder te gaan beginnen en een volle setlijst te spelen.

De hits

Met baseball petje start hij de show met het titelnummer van zijn recent album dat vorig jaar verscheen. ‘Bettito Infinito’, ‘Gli Ultimi Romantici’ en ‘Sono’ worden door het publiek omarmd. Geen idee wat hij zing maar het klinkt heerlijk en de man weet nog altijd even charmant te lachen.
Toch weet het publiek te komen voor de hits als ‘Dove c’e musica’ ‘Cosa Della Vita’ (met Tina Turner) en ‘Se Bastassa Una Calzone’.
En ja, die komen dan ook op deze avond voorbij. Maar ook de hits ‘Un Emozione per Sempre’, I Belong To You (Il Ritmo Della Passione) kregen een grote bijval. Wanneer hij de show na 20 song eindigt met ‘Piu Bella Cosa’ was het meer dan een geslaagde avond.

De man weet nog steeds energiek over het podium te gaan, maar maakt ook veel contact met het publiek door van het podium te gaan en het publiek te bespelen. Als stage diver vanaf het podium een stukje het publiek in te laten vallen, wordt hij nog steeds op handen gedragen.
Het was een mooie locatie waar deze act goed op zijn plek was.

16 juli 2023
In dit bericht:
Translate »