Gentlemen Recordings kondigt de release aan van het vijftiende album van And Also The Trees, ‘Mother-of-pearl moon’. Het album wordt op 23 februari wordt uitgebracht. ‘Mother-of-pearl moon’ neemt luisteraars mee op een reis door het Engelse platteland en verder, elk nummer gekleurd door de ruwe, authentieke gitaarklanken van Justin Jones, de stem van Simon Huw Jones, de klanken van Colin Ozanne’s klarinet en piano, en de diepte van Paul Hill’s percussie, aangevuld met een variëteit aan instrumenten zoals autoharp en Moog. Het album is een reflectie van de langdurige invloed van de band op de post-punk scene, met poëtische teksten en een unieke stijl waarbij mandoline als elektrische gitaar wordt gebruikt, tegen een achtergrond van donkere jazzritmes. De single “This path through the meadow” werd in december 2023 uitgebracht. In april doet de band het eerste gedeelte van een Europese tour, waar ook Namen (B) wordt aangedaan. Later dit jaar volgt een tour waar met ook een Nederlandse datum.

 

And Also The Trees heeft vijftien studioalbums uitgebracht en heeft een trouwe fanbase opgebouwd, zowel in Europa als in de Verenigde Staten en Japan, waar ze een cultstatus hebben verworven. De band staat bekend om hun meeslepende live-optredens en heeft de aandacht getrokken van muziekiconen zoals Robert Smith, die hen uitnodigde om verschillende keren met The Cure op tournee te gaan en hun eerste post-punk opnamen overzag en produceerde, samen met Lol Tolhurst. Voor meer informatie over And Also The Trees en hun nieuwe album ‘Mother-of-pearl moon’, inclusief tourdata en exclusieve content, bezoek hun officiële website op https://www.andalsothetrees.co.uk/

Over Gentlemen Recordings
Gentlemen Recordings is een onafhankelijk platenlabel dat toegewijd is aan het ondersteunen van opkomende en gevestigde muzikale talenten. Met een passie voor creativiteit en innovatie heeft Gentlemen Recordings een divers portfolio van artiesten en projecten opgebouwd.

 

19 februari 2024
In dit bericht:
Translate »