Baroeg Open Air heeft een zeer zonnige en warme editie beleefd. Maar liefst 10.000 mensen bezochten de veertiende editie van het festival. Dit is een recordaantal bezoekers voor de organisatie en de eerste uitverkochte editie.

Met duizenden enthousiaste festivalgangers, een indrukwekkende line-up en een geweldige sfeer, behaalde het festival een recordaantal bezoekers. Zonder de inzet van een recordaantal van 300 vrijwilligers zou een evenement van deze omvang nooit georganiseerd kunnen worden. Zeker niet in relatie tot goedkope toegangskaarten en muntprijzen. Nog nooit is het zo warm geweest tijdens Baroeg Open Air, dus werden er onder andere extra waterpunten beschikbaar gesteld waar bezoekers gratis gebruik van konden maken en werd er doorlopend geadviseerd veel te drinken en je goed te beschermen tegen de zon. Bij de EHBO was zonnebrandcrème beschikbaar voor de bezoekers.

Er was wederom een divers programma samengesteld binnen de harde en alternatieve muziek met onder andere headliners Katatonia en Infected Mushroom, Rotterdamse acts als Drunken Dolly en ter ere van het 20-jarig jubileum van PRSPCT blies Thrashmachine het publiek weg. She Past Away en NanowaR of Steel verkochten beiden dit jaar poppodium Baroeg uit en gaven spetterende shows op het festival.

Directeur/programmeur Leon van Rijnsbergen: “We zijn blij met de enorme opkomst. Maar helaas ging niet alles goed: lange rijen bij de muntautomaten en barren, dat gaan we bij een volgende editie sterk verbeteren. Veel van onze bezoekers kwamen grofweg op hetzelfde moment aan, wat zorgde voor lange rijen bij de entree. Zoals we gewend zijn van onze fantastische bezoekers waren ze geduldig en daar zijn we hen bijzonder dankbaar voor. Positief is dat we vorig jaar het festivalterrein hebben achtergelaten als meest opgeruimde plek van Rotterdam en ook dit jaar zijn we erg tevreden met het eindresultaat. De horeca heeft bijvoorbeeld met recyclebaar PET-plastic gewerkt om dit te evenaren.”

Baroeg Open Air kijkt al vooruit naar de volgende editie van het festival. Deze vindt plaats op zaterdag 14 september 2024 en de voorverkoop van de eerste 666 Early Bird tickets is gisteren van start gegaan via www.baroegopenair.nl/tickets.

11 september 2023
In dit bericht:
Translate »