De eerste uitgebreide bloemlezing uit de jazzcatalogus van een van ’s werelds meest geliefde en bewonderde drummers, de legendarische Charlie Watts, wordt op 30 juni uitgebracht door BMG.

 

Anthology komt beschikbaar als dubbelvinyl en als dubbel-cd en is een monument voor de ‘andere’ muzikale identiteit van de gigant die de Rolling Stones meer dan 55 jaar ondersteunde. Het put uit een periode van bijna 20 jaar van zijn uitgebreide catalogus van jazzopnames in verschillende bezettingen, waaronder kwartet, kwintet, tentet en orkest. De collectie is zowel het perfecte aandenken aan een unieke artiest voor de oude toegewijden als de perfecte introductie voor nieuwe bewonderaars.

 

Anthology is een ode aan het smaakvolle en inventieve spel van iemand die een inspiratie was voor miljoenen mensen. En iemand die, genereus als hij was, de schijnwerpers richt op zijn briljante en zorgvuldig uitgekozen medewerkers. In Anthology zijn dit onder meer grootheden als zijn levenslange vriend en contrabas-getrouwe Dave Green, saxofonisten als Peter King, Evan Parker en Courtney Pine, trompettist Gerard Presencer, collega drummer Jim Keltner en zanger en Rolling Stones-livebandlid Bernard Fowler.

Deze zeer gewilde terugblik begint in 1986 toen Watts voor het eerst zijn eigen naam op een album had. Het bevat vervolgens selecties uit het mini-album From One Charlie uit 1991 van het Charlie Watts Quintet, hun albums A Tribute to Charlie Parker with Strings (1992), Warm and Tender (1993) en Long Ago and Far Away (1996), de samenwerking uit 2000 Charlie Watts – Jim Keltner Project en nog een liveset, Watts at Scott’s uit 2004, als het Charlie Watts Tentet.

 

De uitgebreide cd-tracklist wordt verder aangevuld met drie gewilde nummers van een optreden van Watts en zijn groep in het Swindon Arts Centre, waar ze versies van ‘Rockhouse Boogie’, ‘Ain’t Nobody Minding Your Store’ en ‘Swindon Swing’ spelen.

Anthology bevat tevens liner notes van muziekjournalist en presentator Paul Sexton, de auteur van Charlie’s Good Tonight: The Authorized Biography of Charlie Watts uitgegeven door HarperCollins.

 

Charlie Watts Anthology Pre-Order Here

 

LP TRACKLIST

 

LP 1

 

KANT 1:

 1. Stompin’ At The Savoy
 2. Flying Home
 3. Practising, Practising, Just Great
 4. Relaxing At Camarillo

 

KANT 2:

 1. Blackbird – White Chicks
 2. Cool Blues
 3. You Go To My Head
 4. If I Should Lose You
 5. My Ship

 

LP 2

 

KANT 3:

 1. Long Ago (And Far Away)
 2. Good Morning Heartache
 3. Never Let Me Go
 4. Roy Haynes (Reprise)
 5. Airto

 

KANT 4

 1. Roll ‘Em Charlie
 2. What’s New
 3. Take The “A” Train

 

CD TRACKLIST

 

CD 1

 1. Stompin’ At The Savoy
 2. Flying Home
 3. Practising, Practising, Just Great
 4. Relaxing At Camarillo
 5. Blackbird – White Chicks
 6. Cool Blues
 7. You Go To My Head
 8. If I Should Lose You
 9. My Ship
 10. Long Ago (And Far Away)
 11. Good Morning Heartache
 12. Never Let Me Go

 

CD 2

 1. Roy Haynes
 2. Airto
 3. Roll ‘Em Charlie
 4. What’s New
 5. Tin Tin Deo
 6. Sunset and The Mockingbird
 7. Take the “A” Train
 8. Rockhouse Boogie (Previously Unreleased)
 9. Ain’t Nobody Minding Your Store (Previously Unreleased)
 10. Swindon Swing (Previously Unreleased)
10 mei 2023
In dit bericht:
Translate »