Diverse en internationale mix van artiesten op rootsfestival op Noordplein in Rotterdam

Onder andere Bella White, Della Mae, Michael Daves & Jacob Jolliff, Baptiste W. Hamon, Scott H. Biram, The Reverend Peyton’s Big Damn Band en The Truffle Valley Boys behoren tot de eerste namen voor het Rotterdam Bluegrass Festival op 23, 24 en 25 juni. Nadat met het succesvolle tienjarige jubileum in 2022 met 18.000 een nieuw bezoekersrecord werd gevestigd en de grenzen van het Pijnackerplein werden bereikt, vinden de optredens van deze en later bekend te maken artiesten plaats op het nabijgelegen Noordplein. Voor het eerst kent het festival in het teken van Amerikaanse rootsmuziek in Rotterdam-Noord ook een kaartverkoop. Ticketprijzen variëren van € 10,- tot € 25,-, de voorverkoop is gestart.

“De explosie van vreugde tijdens het jubileumfeest vorig jaar heeft het festival uit zijn voegen doen barsten” vertelt festivaldirecteur en oprichter Guido de Groot met gevoel voor metafoor. “Parallel daaraan zijn alle kosten die het organiseren met zich meebrengt enorm gestegen. Dus met het oog op de toekomst hadden we zowel meer fysieke als financiële ruimte nodig. We blijven in ons vertrouwde, geliefde Oude Noorden, op een prachtige plek met veel organisatorische mogelijkheden waar iedereen profijt van heeft. En de hoogte van de entreeprijs hoeft hopelijk voor niemand een drempel te zijn, maar geeft ons wel net dat beetje lucht waar we naar op zoek zijn.”

Dagkaarten kosten € 10,- per stuk, een combiticket voor het hele weekend € 25,- en er is een beperkte hoeveelheid early bird combitickets verkrijgbaar voor € 20,-. De line up tot nu toe bestaat – in alfabetische volgorde – uit: Abe Partridge (US), Austin & Courtney DerryBerry (US), Baptiste W. Hamon (FR), Bella White (CA), The Complete Recordings of Hezekiah Procter (CA), Della Mae (US), Fog Holler (US), Madalitso Band (MW), Michael Daves & Jacob Jolliff (US), Moonshine Wagon (ES), The Reverend Peyton’s Big Damn Band (US), Rosine Bluegrass Family (NL), Scott H. Biram (US) en The Truffle Valley Boys (IT).

Uitgebreide informatie over de line up als tot nu toe bekend is te vinden op de website van Rotterdam Bluegrass Festival. Daar kan je ook terecht voor kaartverkoop en andere informatie. In de aanloop naar het festival worden er meer details over het programma bekend gemaakt.

 

Website en social media Rotterdam Bluegrass Festival

Website Rotterdam Bluegrass Festival

Facebook Rotterdam Bluegrass Festival

Instagram Rotterdam Bluegrass Festival

Twitter Rotterdam Bluegrass Festival

 

15 februari 2023
In dit bericht:
Translate »