Op 1 december brengt Eefje de Visser het album Bitterzoet Live uit, een liveregistratie van de concerten die de zangeres en songwriter in december vorig jaar gaf in Koninklijk Theater Carré.

Bitterzoet Live verschijnt als dubbel-LP met CD op 1 december. De dubbel-LP bevat ook een downloadcode voor de gelijknamige concertfilm, die regisseurs Michiel Venmans en Jaan Stevens maakten van de shows in Carré. Die film ging afgelopen januari in première op Vimeo on Demand. Op 22 december verschijnt de digitale versie van het album.

Eefje de Visser: “Na de release van mijn album Bitterzoet in 2020 werd onze tour vier keer verplaatst, maar uiteindelijk hebben we dubbel zoveel plezier gehad van de tour en het festivalseizoen in 2023. Bovendien kregen mijn team en ik de uitzonderlijke kans om meer dan twee jaar lang te werken aan onze liveshow. Het resultaat daarvan wilde ik heel graag laten vastleggen, zodat het niet verloren zou gaan. Met veel dank aan mijn fantastische band, mijn crew, management, en de regisseurs van de film.”

Bitterzoet betekende in 2020 de definitieve doorbraak van Eefje de Visser. Het album werd door 60 muziekcritici voor OOR’s Eindlijst verkozen tot Beste Plaat van 2020. Nooit eerder eindigde een plaat van eigen bodem op nummer 1 in deze lijst, die sinds 1973 gepubliceerd wordt. Het album Bitterzoet is intussen goed voor goud in Nederland met maar liefst meer dan 20.000 verkochte exemplaren. Het is de eerste keer dat een album van Eefje de Visser goud bereikt. Het album won verder ook twee Edisons, een 3FM- en een BUMA Award in de categorie Alternatief, de 3voor12 Award voor Beste Plaat, 3FM’s Schaal van Rigter en de Gouden Notenkraker 2020.

Vanwege de pandemie moest Eefje haar Bitterzoet Tour vier keer verplaatsen. Uiteindelijk tourde ze in 2022 langs diverse concertzalen en festivalpodia. Ze speelde vorig jaar veertig uitverkochte shows in Nederland, België en Duitsland. Door NRC Handelsblad en VPRO werd Eefje verkozen tot Beste Act op Noorderslag 2020 en door 3voor12 als Beste Act op Pinkpop 2022. Ze stond op nummer twee in Pinkpops Top Vijftig Beste Acts van Het Festivalseizoen.

Pre-order Bitterzoet Live via https://EefjedeVisser.lnk.to/BitterzoetLive

25 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »