De nieuwe single van Eefje de Visser heet Vlammen. Het is de tweede single van haar aankomende nieuwe studioalbum, de opvolger van Bitterzoet.

De hypnotische alternatieve pop van Eefje onderzoekt wat mensen drijft, verdeelt en samenbrengt. Vlammen is een zwoele, groovende track met heldere vocalen, dwarrelende piano’s en mellotron klanken. De video bij Vlammen is gemaakt door broer en zus Danny en Isabelle Griffioen, die ook de fotografie en het grafisch ontwerp van het artwork voor hun rekening namen. In de video verschijnt Eefje in drievoud als hologram. De video van Vlammen is zojuist in première gegaan op YouTube.

Eefje: “Het idee om iets te doen met hologrammen bestond al lange tijd, maar het resultaat overtreft al mijn verwachtingen. Tijdens de opnames kreeg ik het gevoel in de ruimte te zweven, en tegelijkertijd onder water te zijn. Ik ben ontzettend trots op het uiteindelijke resultaat. Voor de choreografie werkte ik samen met Valentine Galeyn. We lieten ons inspireren door artiesten uit de jaren ‘70 en ‘80, zoals Cher, Sadé, Diana Ross en Dolly Parton. In Vlammen zing ik over vuur en de verschillende symbolische betekenissen die vuur kan hebben. Het is een nummer over warmte, pijn, verlies, hoop en gedeeld verdriet.”

Vlammen is de tweede single van Eefjes aankomende vijfde studioalbum, de opvolger van Bitterzoet uit 2020. Het nieuwe album wordt dit najaar verwacht. Vorige maand verscheen de eerste single Heimwee. Eefje schreef de songs voor haar nieuwe album op verschillende momenten in haar leven: tijdens de Bitterzoet Tour, de pandemie, haar zwangerschap en de eerste periode van het moederschap. Begin 2023 trok ze zich terug in de studio om de songs verder uit te werken.

Komende zomer staat Eefje de Visser onder meer op Rock Werchter (4 juli) en op Down The Rabbit Hole (5 t/m 7 juli). In oktober en november gaat ze met haar nieuwe album op tour door Nederland, België, Duitsland en Zwitserland. In ons land staat Eefje in november twee keer in Paradiso (Amsterdam), twee keer in TivoliVredenburg (Utrecht), in Amare (Den Haag) en in de Oosterpoort (Groningen). De concerten in Amsterdam en Utrecht zijn al uitverkocht. Kijk hier voor alle tourdata.

23 maart 2024
In dit bericht:
Translate »