Shadwick Wilde, beter bekend als frontman van de indierockband Quiet Hollers, brengt met ‘Forever Home’ komend najaar zijn tweede soloalbum uit. Het is het eerste soloalbum van de uit Louisville, Kentucky afkomstige singer-songwriter sinds ‘Unforgivable Things’ uit 2010. In de periode daartussen is Wilde, die in zijn tienerjaren enige tijd in Amsterdam woonde, vooral actief geweest met Quiet Hollers, waarmee hij ondertussen vier albums heeft uitgebracht en meermaals door Nederland heeft getoerd. ‘Forever Home’ verschijnt 22 september op Sofaburn Records, ‘Easy Rider’ is de eerste single van het album en nu beschikbaar.
Het laid back ‘Easy Rider’ kent een instrumentale basis van akoestische fingerpicking gitaarpartijen en subtiele pianolijnen, waarop Wilde zich tekstueel presenteert als een – meestal – stabiele partner: “I’m your easy rider / Your precious cargo is safe with me.” Een dankbare herinnering aan een relatie, en als openingstrack van de plaat is het een warm welkom voor de luisteraar in het gevoel van tevredenheid dat het album in aanvang kenmerkt.
Shadwick Wilde leidde in zijn jonge jaren een rondtrekkend bestaan en woonde in steden op grote geografische afstand van elkaar zoals San Francisco, Havana en Amsterdam. In Louisville, Kentucky vond hij een relatief stabiele thuisbasis vanuit waar hij zijn creatieve bezigheden verder kon ontplooien. Aanvankelijk als gitarist in een reeks punk- en hardcorebands, maar al gauw begon hij zijn eigen liedjes te schrijven. Met in 2010 zijn soloalbum ‘Unforgivable Things’ als eerste resultaat, om vervolgens met Quiet Hollers in de periode van 2013 tot 2022 vier albums uit te brengen.
De trouwe schare fans die Wilde met Quiet Hollers in Nederland heeft opgebouwd is niet in de laatste plaats te danken aan het succes van het tweede en titelloze album van de band uit 2016, meer specifiek het melancholische, post-apocalyptische nummer ‘Mont Blanc’, afkomstig van die plaat. Sindsdien toerde de band driemaal door Nederland, met meerdere uitverkochte clubshows en veel positieve media-aandacht. Wilde heeft een sterke band met ons land, ook omdat zowel zijn vader als zijn oma van moeders kant uit Nederland komen. De release van ‘Forever Home’ brengt Wilde weer naar Nederland voor een reeks shows, concrete data worden in de aanloop ervan bekend gemaakt.
24 juni 2023
In dit bericht:
Translate »