Eamonn McCormack Live @ Iduna, Drachten
Datum 12 maart 2023

De sympathieke Ierse gitarist Eamonn McCormack staat al heel wat jaren op de buhne. Al op jonge leeftijd werd hij geïnspireerd door Neil Young en Rory Gallagher, waarmee hij later het podium mee heeft gedeeld.

Onder de naam Samuel Eddy toerde hij de wereld rond. De man nam even een pauze en komt terug als Storyteller. Dit album werd in de blues wereld goed opgepakt. Onlangs verscheen het titelloos album. “Gewoon, om te laten weten dat ik breed georiënteerd ben en naast de blues, rock en blues rock speel.’ Dit en meer verteld de man in het interview wat we later zullen publiceren.

Met dit gevarieerd album weet de man dan ook een gevarieerde setlijst te maken. Live is de man een wereldgitarist en met 2 jong getalenteerde muzikanten verrast hij het publiek. Dit was dan ook niet anders in Drachten.

Op een zondagmiddag in een goed gevulde zaal van Iduna weet  het voorprogramma Tuff Luck het publiek goed te vermaken. Deze band  kent een herkenbare vreemde vogel. Met De Kast toetsenist Kees Bode in de gelederen maakt het publiek nieuwsgierig en smaakt zeker naar meer! Lekkere blues klanken die gemakkelijk ogend door de band worden gespeeld, zijn toegankelijk voor ieders oor.

Wanneer Eamonn zijn opwachting maakt, is hij ook aangenaam verrast over deze support act. Maar nu is het tijd om het zelf waar te maken.
Met een wat weifelend begin start hij op safe met ‘From Town To Town’ en ‘Gypsy Woman’ van het album Storyteller. Dan weet hij het nieuwe titelloos album in te vliegen en zien de andere bandleden genieten. De songs ‘Geranimo’, ‘Angel of Love’ en ‘Lady Lindy’ gaan dan ook vol energie de zaal in.

De bluesgitarist weet met zijn Gibson dicht bij de sound van Gary Moore te komen en weet al even meeslepend de solo’s te laten klinken. Het is ook niet vreemd, omdat McCormack deze klanken wel eens met Thin Lizzy Brian Robertson heeft gedeeld.
Met een soort van break weet hij met zijn akoestische gitaar  het mooie ‘Living in the Now’ te produceren. Alles klinkt even puur en natuurlijk en soms beter dan op plaat. De bassist weet met zijn pedalen, a la Gaddy Lee (Rush) een mooie volle achtergrond te produceren.
Zijn tribute to Lemmy Kilmister ‘Hats off to Lemmy’ brengt het enthousiasme en met een serie covers weet hij het publiek om zijn vingers te winden.
Eamonn toont dat hij een ondergewaardeerde bluesgitarist is, dat met een losse zanger wellicht beter uit de verf komt. Nu moet hij alles tegelijk doen en daarmee zie je hem wel eens worstelen.

Maar zeker een top act voor ieder bluesfestival en te boeken voor de zomer!

 

13 maart 2023
In dit bericht:
Translate »