Drummer Robbie Bachman, een van de oprichters van de Canadese rockband Bachman-Turner Overdrive, is op 69-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn oudere broer Randy Bachman, de frontman en gitarist van de groep, laten weten op Twitter. Een doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.

“Weer een droevig verlies”, schrijft Bachman. “Misschien heeft Jeff Beck een drummer nodig”, zegt hij doelend op de Britse gitarist die eerder deze week ook is overleden.

Bachman Turner-Overdrive (BTO) werd in de jaren zeventig opgericht door de broers en bassist Fred Turner. De groep ging in 1979 uit elkaar om vervolgens in wisselende samenstellingen en verschillende periodes weer door te gaan. Robbie Bachmans laatste tijd bij de band was van 1988 tot en met 2005. BTO stopte in 2018.

De drummer maakte de meest succesvolle periode, in de jaren zeventig, van BTO mee. Samen met de groep scoorde hij hits als You Ain’t Seen Nothing Yet, Roll On Down the Highway en Takin’ Care of Business.

Robin Peter Kendall Bachman was een Canadese drummer en de jongste broer van gitarist, zanger en songwriter Randy Bachman. Hij was de originele drummer van zowel de Brave Belt- als de Bachman-Turner Overdrive-bands. Hij werd soms ook gecrediteerd als “Robbie” of “Rob” op de liner notes van Brave Belt- en BTO-albums.

14 januari 2023
In dit bericht:
Translate »