Douwe Bob & Melle Live @ Oosterpoort te Groningen
16 april 2024

Het was een avond vol Nederlands muziek talent in de Oosterpoort. Naast Douwe Bob die met het nieuw Nederlands talent Melle in de grote zaal stond, was er nog een top product in spe, Blackbird in Groningen te vinden.

In de grote zaal was het de beurt aan het Nederlands talent Melle dat de spits mocht afbijten. We gaven al eerder aan dat deze jonge man meer dan een talent is. Zijn songs zijn prachtig en de multi instrumentalist en zanger weet met zijn heerlijke songs als ‘Old Summer’ en ‘17’ van het album Memories That I Am de zaal op te warmen. Het is dan ook een mooie gelegenheid voor de man om met Douwe Bob te spelen. Volle zalen en in het geheel is het een pakkend geheel.

Naast zijn eigen songs weet hij later in de show aan te schuiven bij de hoofd act.

De hoofd act was Douwe Bob, die op zijn beurt 2 dagen eerder zijn heerlijk album “Where Did All The Cool Kids Go?’ verscheen. De zanger weet met zijn 8 tallige band dan ook met dit nummer te beginnen. De sfeer was direct goed en met een ontspannen sfeer weet de band hun set vol zelfvertrouwen te brengen.  De dubbele drums is altijd mooi om te zien en met een mix van country pop uit het verleden en de poprock sound van het nieuwe album is het een afwisselende set.  Met de highlights ‘Light of My Light’ dat intenser op plaat staat en het ‘Nothing To Lose’ dat live beter uit de verf komt maakt dat het publiek deels moest wennen aan de nieuwe songs. Toch pakt het publiek het snel op. Met Jennifer Ewbank als gast worden ‘You Got Me’ en ‘Sailing’ vertolkt. Het zijn songs waarbij de samenzang en americana sound hoogtij viert. Wanneer het a capella wordt vertolkt met Melle erbij is het een mooie sound dat zeker een meerwaarde voor de show is.

Het was dan ook een heerlijk ontspannen muziekavond bij Douwe Bob. Veel verhalen, spontane grappen en genieten voor alle partijen die in de zaal waren.

 

 

17 februari 2024
In dit bericht:
Translate »