Singer-songwriter Douwe Bob en het Utrechtse Blue Grass Boogiemen gaan speciaal voor het Rotterdam Bluegrass Festival een eenmalige samenwerking aan. De Amsterdammer is een groot liefhebber van authentieke Amerikaanse rootsmuziek en grijpt de gelegenheid met beide handen aan. “Ik hou ontzettend van bluegrass en heb al langer de wens om een keer een live set te spelen met alleen maar bluegrassnummers. Dus ik hoefde niet lang na te denken toen ik de vraag kreeg om met de Blue Grass Boogiemen een show te doen op het Rotterdam Bluegrass Festival. Ik kijk er naar uit met deze absolute toppers in het genre te gaan samenwerken, we gaan er iets heel moois van maken!”, vertelt de zanger enthousiast.

 

Naast Douwe Bob & Blue Grass Boogiemen zijn ook Theo Lawrence, Hassan Wargui & Aaron Jonah Lewis, Teilhard Frost, Strengeplukk, The Ragtime Rumours, Herman Brock Jr., The Wanton String Band en Long Way Home Duo aan de voorlopige line-up toegevoegd. Rotterdam Bluegrass Festival vindt dit jaar plaats op 23, 24 en 25 juni op het Noordplein in Rotterdam-Noord. De voorverkoop is gestart, dagkaarten kosten € 10,- per stuk, een combiticket voor het hele weekend € 25,-.

 

De line up van het Rotterdam Bluegrass Festival bestaat – tot nu toe en in alfabetische volgorde – uit: Abe Partridge (US), Austin & Courtney DerryBerry (US), Baptiste W. Hamon (FR), Bella White (CA), The Complete Recordings of Hezekiah Procter (CA), Della Mae (US), Douwe Bob & Blue Grass Boogiemen (NL), Fog Holler (US), Hassan Wargui & Aaron Jonah Lewis (MA/US), Herman Brock Jr. (NL), Long Way Home Duo (NL), Madalitso Band (MW), Michael Daves & Jacob Jolliff (US), Moonshine Wagon (ES), The Reverend Peyton’s Big Damn Band (US), The Ragtime Rumours (NL), Rosine Bluegrass Family (NL), Scott H. Biram (US), Strengeplukk (NO), Teilhard Frost (CA), Theo Lawrence (FR), The Truffle Valley Boys (IT) en The Wanton String Band (UK).

 

Uitgebreide informatie over de line up als tot nu toe bekend is te vinden op de website van Rotterdam Bluegrass Festival. Daar kan je ook terecht voor kaartverkoop en andere informatie. In de aanloop naar het festival worden er meer details over het programma bekend gemaakt.

 

Over Rotterdam Bluegrass Festival
Het Rotterdam Bluegrass Festival is een laagdrempelig en inclusief festival waar bluegrass en andere vormen van rootsmuziek als country, folk en americana centraal staan. In 2022 vonden 18.000 bezoekers hun weg naar het Oude Noorden in Rotterdam, van liefhebbers van het genre uit heel Nederland en daarbuiten, tot wijkbewoners en andere Rotterdammers. Nadat met het succesvolle tienjarige jubileum vorig jaar de grenzen van het Pijnackerplein werden bereikt, vindt het festival vanaf de komende editie plaats op het nabijgelegen met bomen omzoomde Noordplein. Naast muziek kent het ook een uitgebreide randprogrammering met theater, kinderactiviteiten, een jam area, comics, workshops, een markt en een gevarieerd horeca-aanbod. Rotterdam Bluegrass Festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals.

 

Website en social media Rotterdam Bluegrass Festival
Website Rotterdam Bluegrass Festival
Facebook Rotterdam Bluegrass Festival
Instagram Rotterdam Bluegrass Festival
Twitter Rotterdam Bluegrass Festival

 

22 maart 2023
In dit bericht:
Translate »