Persbericht, zaterdag 2 april 2022

Dour, het grootste festival voor alternatieve muziek in Europa, doet wat het, het best doet: feesten! Dour wil haar publiek opnieuw samenbrengen, de vaste Dourgangers terugzien en de nieuwe festivalgangers met open armen verwelkomen. Aan de vijf standaard festivaldagen van Dour zijn nog eens twee extra dagen toegevoegd: Dour XXL. Naast headliners als Angèle, Flume en Carl Cox is er vooral ook veel aandacht voor minder bekende acts. Er staan ook een aantal Nederlandse acts op het programma, waaronder Sevdaliza, Reinier Zonneveld, Jameszoo’s Blind Group en Black Sun Empire ft. Multiplex.

Dit jaar kunnen de festivalgangers zich opwarmen voor een verrassing van formaat: CampFest, dat op 11 juli opent. Tijdens dit nieuwe evenement kunnen bezoekers de feestbenen losgooien, net voor het begin van het festival dat van 13 tot en met 17 juli plaatsvindt in het plaatsje Dour in België. “Tijdens de lockdown merkten we dat er heel wat mini-feestjes werden georganiseerd, wat ons op het idee bracht om het publiek dichter bij de artiesten te brengen. Want dat is CampFest: meerdere mini-festivals naast elkaar.” verklaart Alex Stevens, artistiek co-directeur van Dour Festival.

Op het programma van CampFest staan heel wat activiteiten, die zijn onderverdeeld in drie thema’s: selfcare, sport en zomerkamp. Festivalorganisator Damien Dufrasne legt uit: “We willen onze community na twee lange jaren in de spotlights zetten en verwennen. Er was een grote vraag vanuit de festivalgangers om de camping vroeger te openen – zo is CampFest geboren.”

Dour is, in de eerste plaats, een muziekfestival met een line-up van meer dan 220 acts op de affiche. De weide telt dit jaar meer dan acht podia. “Dour wil alle niche scènes samenbrengen en ze openbreken. Dat is de eigenheid van Dour, en waarom het zo’n succes heeft: we passen niet in één hokje.” zegt Stevens. Mathieu Fonsny, artistiek co-directeur voegt toe: “Dour is het festival van de tegencultuur, dat iedereen samenbrengt die denkt ergens buiten te vallen – ook al is dat eigenlijk niet zo. Ook onze programmering doet dat, we willen verder gaan en nieuwe dingen ontdekken. Als we een niche kiezen, dan graven we diep om iets te vinden met veel impact.” Vandaag worden nog eens 44 nieuwe namen aan de line-up toegevoegd. Bekijk de volledige affiche onderaan dit bericht.

Op Dour is iedereen die nieuwe muziek en nieuwe namen wil ontdekken op z’n plaats. Dour betekent verrast worden door de tomeloze energie van hiphop, door beukende technobeats en door gitaarriffs van de nieuwste indie sensaties. En naast headliners uit westerse landen, staan bijvoorbeeld ook acts uit Benin, Brazilië, Zuid-Afrika, Zuid-Soedan en Tanzania op het programma. Dour is: je laten betoveren door de nieuwste jazz, dub of gabber, je één voelen voor het podium en op de camping wakker worden met dikke ogen.

Dour festival heeft de afgelopen jaren geprobeerd voor elke festivalganger een passend slaapvertrek aan te bieden. In samenwerking met verschillende hotels uit de regio stelt Dour 2022 tal van packages samen. Ook zullen er shuttlebussen ingezet worden voor de festivalgangers. Uiteraard zijn er ook kampeermogelijkheden, met onder andere een Comfort Camping, de Green Camping, de traditionele Regular, Dour Les Bains en The Village. Ideaal voor een comfortabel en uniek verblijf.

Dour festival XXL – 11 t/m 17 juli 2022. Ga voor tickets en meer informatie naar: www.dourfestival.eu.

3 april 2022
In dit bericht: