Doodseskader, het geesteskind van Tim De Gieter (Amenra, Much Luv Studio) en Sigfried Burroughs (Kapitan Korsakov, Paard), brengt op 8 maart hun derde studioalbum Year Two uit via hun eigen label 45 Records. De nieuwe single I Ask With My Mouth, I’ll Take With My Fist is nu uit.

Op Year Two gaat Doodseskader nog een stap verder dan ze tot nu toe deden. Van het zijdezachte Pastel Prison tot het absolute bloedbad van The Sheer Horror Of The Human Condition, het is een trip in elke zin van het woord, met nog meer genres zoals R&B, techno, hardcore punk en stemmige ballads die doen denken aan de jaren ’90, allemaal naadloos gemengd in hun muzikale vocabulaire en zorgend voor een sonische reis. Doodseskader verteld het verhaal van De Gieter en Burroughs gegoten in muziek. Zo zien ze de muziek zelf meer als een soort soundtrack voor het verhaal dat in een constante staat van evolutie is.

Waar het duo op hun eerste plaat dealden met hun jeugd en hoe ze geworden zijn wie ze nu zijn, en ze op Year One worstelde met hun innerlijke demonen uit heden en verleden, is Year Two een onmiskenbaar bewijs van vooruitgang; niet alleen introspectief, maar ook muzikaal. De Gieter en Burroughs klinken ronduit bloeddorstig, klaar om het op te nemen tegen iedereen die in hun weg staat. Year Two is een complete afbraak van genres en grenzen, een sonische sloopkogel gehanteerd door twee mensen die proberen beter te worden.

De Gieter legt uit waar Year Two voor hen over gaat: “Het was voor Sigfried een jaar waarin hij alles op alles zette om de donkere pagina’s om te draaien en te gaan voor de beste versie van zichzelf, en ook zichzelf eerder op de eerste plaats te zetten in plaats van op de laatste. Voor mij was 2023 een van de moeilijkste jaren van mijn bestaan. Ik heb, ondanks mijn strijdlust die ik trachtte te vinden in de vorige plaat, het deksel keihard tegen de neus gekregen en ben dan onder dwang ook aan mezelf beginnen werken. Sigfried’s einde van deze plaat is een zicht op de harmonie waar hij zo hard voor gevochten heeft, mijn einde ligt in ‘People Have Poisoned My Mind To A Point Where I No Longer Am Able To Function’, waarin de titel alles zegt. Mijn acceptatie van mezelf zal moeten liggen in het accepteren dat ik een stuk van mijzelf permanent verloren ben.”

De eerste single van het album is I Ask With My Mouth, I’ll Take With My Fist: “Al onze video’s spelen zich af in hetzelfde universum. Het is iets wat we vanaf dag één hebben opgezet en langzaam uitbreiden met elke release. I Ask With My Mouth… is onze kijk op een ‘fight song’; een soundtrack die bedoeld is om ons op te zwepen. Uiteindelijk wilden we met de video de reis laten zien die we hebben afgelegd om zover te komen.” – aldus Burroughs. Bekijk de video hieronder.
Shows:
2 maart De Warande, Turnout (BE) – try out
8 maart De Gigant, Apeldoorn
15 maart Paradiso, Amsterdam
28 maart  De Nieuwe Nor, Heerlen
9 april Viernulvier / Vooruit, Gent (BE) – RELEASE SHOW
18 april La Ruche Verriere, Charleroi (BE)
Ga voor alle shows naar www.doodseskader.com

 

12 januari 2024
In dit bericht:
Translate »